Omkjøringen går via Grong. Foto: Marit Bardal/Adresseavisen grafikk

En geotekniker har i morgentimene tirsdag undersøkt rasområdet på fylkesvei 17 sør for Bangsund i Namsos.

- Vi har geologer i området nå og de vurderer situasjonen i skredområdet som ustabil. Veien blir stengt i flere dager, sier avdelingsdirektør Magne Steiner Malmo i Statens vegvesen til adressa.no like etter klokken 11.00.

Vegvesenets fokus er nå på å kartlegge mulighetene for å bygge en ny midlertidig omkjøringsvei i området. Grunnundersøkelser er allerede i gang, og Norges Geotekniske Institutt (NGI) vil ankomme området om kort tid.

- Vi har også bestilt borerigger inn til området. Disse skal vi bruke til å finne en sikker omkjøringsvei, sier Malmo.

Raser hele tiden

Adressa.nos fotograf på stedet melder like før klokken 11.00 om at det går stadig nye skred i området, og kan dermed bekrefte at skredområdet er svært ustabilt.

Vegvesenet anslår det opprinnelige skredområdet til å være omkring 70 meter langt. Avdelingsdirektøren ber instendig om at publikum holder seg unna området. Til kvelden vil det bli opprettet vakthold for å hindre at folk tar seg inn til skredet.

Omkjøring er skiltet

Omkjøring fra Namsos er via fylkesvei 17 til Skogmo, fylkesvei 760 til Grong og E6 videre sørover eller nordover. Omkjøringer er skiltet.

Ifølge Malmo er det stor pågang fra publikum rundt alternative omkjøringer. Han presiserer at den eneste omkjøringen som er opprettet er via Grong. Her har det i formiddagstimene kommet ytterligere skilting.

Årsaken til nattens skred ønsker ikke Malmo å spekulere i, men sier på generelt grunnlag at store deler av Trøndelag ligger under marin grense, og at kvikkleireproblematikk ikke er et ukjent fenomen.

- Men årsaken til dette skredet må vi komme tilbake til senere, sier han.

Raset er om lag 70 meter bredt. Foto: Øivind Rånes, Namdalsavisa
Det raser fortsatt i området ved fylkesvei 17. Foto: Leif Arne Holme