- Jeg har vært i kontakt med rådmannen flere ganger i løpet av natta. Situasjonen er dramatisk og uoversiktlig. Ingen av de som bor på Sørnesset eller de som har fritidsboliger der vet om eiendommene er skadet, sier ordfører Olav Jørgen Bjørkås til adressa.no.

Brannen startet mandag kveld på Uran, som er adskilt fra Hasvåg og Småværet av et fjell. Flere småbruk, fritidsboliger samt bygninger brukt til reiseliv ligger også på halvøya.

- Vi vet at et stabbur har brent, men har ikke fått meldinger om at noe annet har brent ned. Det er værhardt og tørt her, og flammene kan fly langt hvis de blir tatt av vinden, sier Bjørkås.

Krisesenter på Drageid

Kort tid etter brannen i Flatanger ble det etablert et evakueringssenter på Drageid leirskole som ligger ut mot Folla. De rundt 20 beboerne som befant seg i områdene Uran, Hasvåg og Småværet, ble kjørt dit.

- Noen har dratt videre til familier, mens noen blir værende her. Akkurat nå er det rundt 15 personer på Drageid, sier Liv Brønstad.

Hun er leder i Posom-gruppa (psykisk og sosial omsorg) i Flatanger kommune. Sammen med tre andre, deriblant ei helsesøster og en sykepleier, jobber hun for å ta vare på dem som ikke vet når de får flytte tilbake til hjemmene sine. Ifølge henne har det kommet alt fra småbarn til pensjonister til Drageid.

- Brannen en katastrofe

- Ingen liv har gått tapt, og ingen er skadet. Det er viktigst. Men brannen er en katastrofe i seg selv. Vi bestemte oss med en gang for å rykke ut da vi fikk beskjeden.

Alt fra småbarn til pensjonister ble i løpet av tirsdag kveld kjørt til Drageid.

- De har fått mat og varme. Foreløpig kan vi bare følge med på hvordan brannen utvikler seg og gjøre det beste ut av situasjonen. Det er usikkert hvor lenge vi blir værende her.

Ordfører Olav Jørgen Bjørkås har ikke oversikt over hvordan det har gått med eiendommene på halvøya. Foto: Flatanger kommune