Lillian Mårvik Engbakken har bodd hele sitt liv på Småværet på Sørnesset i Flatanger. Nå frykter hun at både hus og arbeidsplass går tapt i den dramatiske lyngbrannen som herjer halvøya

- Vi sitter og bare venter på dårlige nyheter. Jeg venter på at huset mitt skal brenne ned, og at jeg ikke har noe jobb å gå til, sier hun.

Brannvesenet fikk melding om det som opprinnelig var en lyngbrann klokken 22.18 mandag kveld. Brannen startet i området Uran på Sørnesset i Flatanger. Brannen har siden spredd seg og spredd seg til Hasvåg, Hårstad og Småværet lenger ut på halvøya.

Lillian og mannen ble evakuert rundt midnatt. Hun rakk å ta med seg den ene datamaskinen. De leier ut 18 sengeplasser til utenlandske fiskere på Småværet.

- Vi har familie i Namsos og dro dit. Det er veldig vondt å tenke på at det meste trolig vil gå tapt i brannen. Det virker som flammene tar absolutt alt, sier hun.

Eneste håpet Engbakken har igjen, er at vinden snur.

- Da vi kjørte vekk fra Småværet, så kjente vi varmen fra brannen. Det var forferdelig å høre at Småværet kunne brenne ned, sier hun.

Lillian Mårvik Engbakken frykter at flammene tar både hus og arbeid fra henne. Foto: PRIVAT