Ved 19.15-tiden opplyser politiet at brannen nå beveger seg østover. Det gjør at brannen truer hus som står innenfor branngata, der brannvesenet håper å stanse branninfernoet i Flatanger.

- Brannen er i retning Båsvika, der det står ti bygninger som ikke er rammet av brannen. Brannvesenet jobber derfor med å stoppe brannen før den passerer bilveien, sier operasjonsleder Johnny Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Han opplyser at disse ti bygningene tilhører to gårder som står i området.

Har satt opp branngate

Denne bilveien, der de nå prøver å stanse brannen fra å bevege seg østover, går vest for Båsvika mot Hasvåg. Området vest for veien er altså rammet av storbrannen, mens områdene øst for veien har så langt sluppet unna flammene.

Ved 20.30-tiden opplyser politiet i Nord-Trøndelag at de delvis har fått kontroll på flammene som beveger seg nordøstover.

- Siste rapport fra innsatsleder på stedet er at de har delvis kontroll på brannen som sprer seg nordøstover mot de to gårdene i Båsvika, sier operasjonsleder Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Evensen opplyser at de trolig vil klare å stoppe brannen ved branngata som er satt opp for å stanse storbrannen.

- Informasjonen vi har fått så langt er at branngata fungerer som planlagt, sier Evensen ved 20.30-tiden tirsdag kveld.

Han opplyser at de vil drive brannslukning med full styrke gjennom natta.

- Per nå er det omtrent 100 personer som deltar i slukningsarbeidet, sier han.

Mistet kontrollen i ettermiddag

Politiet opplyste tidligere i dag at hvis brannen går over den gata, så mister brannvesenet kontroll på storbrannen.

En kort periode i ettermiddag fryktet politiet at brannen ville spre seg til fastlandet, forbi branngata, da de mistet kontroll på brannen.

- Vi hadde rimelig god kontroll på brannen før dagslyset forsvant. Nå har den blusset opp igjen. Flammene har samlet seg til en bred front på halvannen til to kilometer. Denne fronten beveger seg mot fastlandet, sa Morten Heggdal da. Han er politiets innsatsleder på stedet.

Brannen ved Hasvåg på Flatanger brenner fremdeles og brannmanskapet har ikke kontroll. Tirsdagskveld truet brannen flere bygninger langs fylkesvei 492. Foto: NTB SCANPIX