- Det er betydelig mindre vind i området, og det ser ut som om brannen har dabbet av, sier operasjonsleder Ulf Wiseth i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Ifølge innsatsleder Kjetil Barstad brenner det nå kun på én plass: Nord for Uranvatnet ned mot sjøen, på et opptil 300 meter langt belte.

Fra utsiktspunktet et par kilometer fra brannstedet der man tidligere har sett mye røyk og flammer, ser man nå ingenting, melder adressa.nos reporter på stedet like før klokken 06. Det er også langt mindre vind onsdag morgen enn tirsdag kveld.

- Ikke flere bygninger i fyr

Brannvesenet har også greid å holde brannen unna to gårder i Båsvika som var truet. De har også hindret flammene i å nå branngata, som strekker seg fra Askfjellet og Uransvannet og tvers over halvøya hvor den er smalest.

Totalt 100 personer fra brannvesenet, politiet, Sivilforsvaret og Kystvakta bistår i slukkingsarbeidet til enhver tid. Et helikopter fra Forsvaret blir brukt til å rekognosere, for så å gi tilbakemeldinger til brannmannskapene.

- Vi har ikke fått meldinger om at flere bygninger har tatt fyr i løpet av natten. Akkurat nå er vi optimistiske. Men vinden er lunefull, sier Wiseth.

Spyler vann fra sjøen

I tillegg til mannskapene på bakken deltar også en av Kystforsvarets båter, KV Bergen, i slukningsarbeidet.

Politiet opplyser at KV Bergen har fått i oppdrag å etablere en brannvegg på nordøstsiden av Jøssundfjorden for å hindre at brannen sprer seg over. Også KV Njord bisto med observering fra Bølefjorden.

De fire helikoptrene, som er sendt fra Forsvaret for å bistå i slukningsarbeidet har stått på bakken store deler av dagen på grunn av vind. Et av helikoptrene vil imidlertid overvåke brannområdet fra lufta flere ganger i løpet av natta.

Forbud mot åpen ild

Politiet opplyser at de har nedlagt flyforbud over skogbrannområdet i Flatanger.

I tillegg har politiet i Nord-Trøndelag nedlagt et midlertidig forbud mot all bruk av åpen ild i terrenget inntil forholdene i fylket endrer seg.

De har også nedlagt ferdelsforbud i skogbrannområdet, og har sperret fylkesvei 492, opplyser politiet i en pressemelding.

Etterforsker brannen

Politiet opplyser også at de også etterforsker brannen. Onsdag vil krimteknikere ta seg inn i brannområdet, hvis det er mulig.

– Det har tirsdag blitt gjennomført vitneavhør i saken, og det er planlagt at kriminalteknikere og etterforskere fra Nord-Trøndelag politidistrikt skal reise ut til brannstedet onsdag. Foreløpig er det lite som tyder på at ilden er påsatt, sier kommunikasjonsrådgiver Asle Iversen hos politiet til NTB.

SE MER: De håper at huset står