Klokken 08.45 opplyser innsatsleder Tore Strøm at det har begynt å brenne på nok et sted. Den ene brannen er ifølge ham under kontroll, mens den andre ligger utenfor allfarvei og ikke er til fare for bebyggelse.

- Dersom vi får flyvær i dag, som det ser ut til nå, klarer vi å holde brannen der den er nå, sier innsatsleder Tore Strøm.

Branngatene som mannskapene laget i går ettermiddag har frosset til is og holdt unna for videre spredning.

- Brannen er under kontroll i den forstand at branngatene har holdt. Ingen bygninger er i fare, sier politiadvokat Kåre Svepstad til adressa.no.

Håper å slukke i dag

- Brannen har minsket betraktelig. Det brenner i ett område, og der setter vi inn ressurser både fra land og vann, sa innsatsleder Kjetil Barstad i Nord-Trøndelag politidistrikt under pressekonferansen.

Når det lysner vil fire helikoptre slukke brannen fra lufta, og man mener det er godt håp for å få slukket alt i løpet av formiddagen og dagen i dag.

- Akkurat nå har vi fordelaktig vind. Den har løyet i løpet av natten og morgentimene og har jobbet med oss i natt, sier Barstad.

Ifølge ham brenner det nord for Uranvatnet ned mot sjøen, og brannen danner et opptil 300 meter langt belte.

- Fra klokken 07 får vi støtte fra luftforsvaret med vann fra lufta. Tre nye helikoptre kommer klokken 08.

90 hus totalskadet

Onsdag morgen klokken 06 holdt politiet pressekonferanse om brannen som skal ha totalskadet så mange som 90 hus på halvøya Sørnesset.

Mannskapene vil fortsatt telle rundt 90 personer utover dagen, med personell fra brannvesen, politi og Sivilforsvaret samt helsepersonell.

Bisto fra fjorden

Natt til onsdag kjempet så mange som 100 personer mot flammene. Vinden stilnet i løpet av natten, og det samme gjorde flammene. Det har ifølge operasjonsleder Ulf Wiseth ikke tatt fyr i flere bygninger i løpet av natten.

Også fra vannsiden får brannvesenet bistand. Kystforsvarets KV Bergen og KV Njord hadde som oppgave å etablere brannvegg samt observere fra fjorden.

SE MER: De håper at huset står

Innsatsleder Kjetil Barstad i Nord-Trøndelag politidistrikt orienterte pressen om situasjonen på Sørnesset onsdag morgen. Foto: Jonas Bjørkli
Slik så det ut på Småværet tirsdag ettermiddag. Onsdag morgen har brannen minsket betraktelig, sier politiet. Foto: Glen Musk