Tre helikoptre fra Forsvaret og et sivilt helikopter landet utenfor basen ved Uran rundt klokken 08.30 onsdag morgen. Brannen i Flatanger, som skal ha totalskadet så mange som 90 hus på halvøya Sørnesset, har minsket betraktelig i styrke siden tirsdag kveld.

- Forutsatt at vi har helikoptrene flygende, så sier brannmannskapene at det burde være mulig å få slukket brannen i løpet av kort, sier innsatsleder Tore Strøm i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Politi og brannvesen har onsdag morgen et reelt håp om å få slukket de siste brannene. adressa.nos reporter på stedet får opplyst fra Forsvaret at nok et militært helikopter samt minst ett politihelikopter er på vei. Dermed er det planlagt at minst seks helikoptre skal bistå i Flatanger.

- Mulig å få slukket brannen

- Politihelikopteret skal hjelpe til i arbeidet med etterforskningen, sier Strøm.

Han møtte adressa.nos reportere ved basen på Uran hvor helikoptrene landet. Like før klokken 09 lettet det første helikopteret som var utstyrt med brannbøtte.

- Vi har to områder det brenner i. Den ene brannen har vi god kontroll på, mens den andre har vi brukbar kontroll på.

- Krysser fingrene

Strøm har ennå ikke fått oversikt over skadeomfanget.

- Vinden har tatt seg litt opp igjen. Vi krysser fingrene for at det ikke blir mer. Hvis det fortsetter slik, får vi kontroll relativt kjapt, sier Strøm, som understreker at de ikke har oversikt over skadeomfanget.

Det første helikopteret lettet mellom klokken 08.30 og 09 onsdag morgen. Foto: Jonas Bjørkli