Ordfører Berit Flåmo er bekymret etter å ha fått høre om lyngbrannen på Frøya onsdag formiddag.

Flåmo er for tiden på ferie på Tenerife. Nå er hun bekymret for at øya skal blir rammet av en storbrann.

- Jeg er redd her jeg sitter. Jeg sitter på internett, så jeg har ikke førstehånds-informasjon.  Men jeg har fulgt med på brannene både i Lærdal og Flatanger. Nå frykter jeg det verste, men vet samtidig at alle ressurser er på plass. Vi har et fantastisk brannvesen på Frøya, men det er fælt å ikke være til stede, sier Flåmo til adressa.no.

Følg utviklingen av lyngbrannen på Frøya direkte her!

Kriseteam klart

Kommunestyremøtet på Frøya ble avblåst like etter at alarmen gikk på Frøya i formiddag.

- Kommunestyremedlemmene er sjokkerte og veldig spente på utviklingen av denne brannen, sier varaordfører Matin Nilsen (H) til adressa.no.

- Kriseteamet er på plass i området. Vi tenker da spesielt på at det var skolebarn som gikk på skøyter i området der brannen startet. Vi setter ned beredskapsledelse nå. Det ser ut akkurat nå ut som brannen er i ferd med å spre seg, forteller Nilsen.

Han mener ved 12.20-tiden at det ikke er noen umiddelbar fare for kommunesenteret på Sistranda, på grunn av vindretningen.

- Vi får bistand med helikopter fra Trondheim, sier Nilsen.

Brannsjefen bekymret

Brannsjef på Frøya, Andreas Kvingedal, avbrøt et møte i Trondheim da alarmen gikk.

- Dette er omfattende. Alt brannmannskap og sivilforsvaret er ute. Vi har også bedt om assistanse fra Hitra, forteller Kvingedal.

Ved 12.15-tiden satt han i bilen på vei til Frøya.

- Det er foreløpig uoversiktlig. Det er et vanskelig terreng, og det går ingen vei inn til brannområdet.

Han utrykte i går bekymring for brannfaren, spesielt etter brannene i Lærdal og nå i Flatanger i tankene.

- I går ytret jeg min bekymring og nervøsitet. Det er så knusk tørt at en sigarettglo er nok til å antenne. Men vi vet ingenting om hva som har startet denne brannen, understreker Kvingedal.

Det brenner i området ved Litlvatnet og Hammarvatnet, om lag en kilometer vest for Sistranda. Foto: Kartagena/Statens kartverk/Grafikk@adresseavisen.no