Politiet fikk melding om skredet klokken 16.31.

Den foreløpige teorien er at en stor stein som har ramlet ned fra Otterøya, på den andre siden av fjorden for Statland kai. Denne skal ha skapt en flodbølge som har rammet småbathavna på Statland i Namdalseid, samt et settefiskeanlegg. I tillegg skal bølgen ha utløst et skred på Statland, som har tatt med seg en vei i området.

Siste opplysninger fra stedet er at sju personer har blitt evakuert fra et alders- og sykehjem på Statland. Tidligere i kveld opplyste politiet at 44 beboere i området var evakuert.

- Ingen skadd

Tor Olav Bentzen ved Nord-Trøndelag politidistrikt opplyste etter hendelsen at de var sendt redningsdykkere fra Trondheim til Statland.

- Ingen er savnet og vi har heller ingen andre indikasjoner på at noen er tatt av raset, sa politiadvokat Theo Dretvik ved 18.45-tiden onsdag kveld.

Skredet skal ifølge politiet ha gått mellom Nedre Langvika og Saltbuodden på Nord-Statland i Namdalseid.

51 personer evakuert

Politiet har i samarbeid med Namdalseid kommune opprettet evakueringssenter ved Statland skole.

Politiet opplyser at de har evakuert beboerne i området fordi de frykter nye ras.

- Vi vil ikke gi grønt lys for å dra i inn i området før geolog har undersøkt stedet. De evakuerte vil neppe komme tilbake i kveld, sier Tore Strøm, politiets innsatsleder på stedet.

Operasjonsleder Lars Letnes opplyser at alders- og sykehjemmet på Statland ble evakuert etter de hadde rådført seg med geolog over telefon.

- Geologen mente at det ikke var trygt at de ble igjen på alders- og sykehjemmet, sier han.

Store ressurser til stedet

I tillegg til redningsdykkere har politiet sendt et Sea King-helikopter, i tillegg til en redningsskøyte. Politiet opplyser også at kystvaktskipet KV Njord har satt kurs mot stedet. KV Njord og Sea King-helikopteret har fått i oppdrag å lyse opp området, slik at de og mannskaper på stedet skal få oversikt, opplyser politiadvokat Theo Dretvik ved Nord-Trøndelag politidistrikt. Dretvik opplyser at politiet i Nord-Trøndelag har satt stab som følge av hendelsen.

Ved 21-tiden opplyser politiet at de også har bedt om støtte fra KV Bergen, som vil ta over oppdraget til KV Njord.

Dretvik opplyser også at de har bedt om å få geolog fra Norges vassdrag- og energidirektorat til stedet for å gjøre undersøkelser.

- Tok et produksjonslager

110-sentralen i Nord-Trøndelag opplyser at de har sendt mannskaper til stedet. Store ressurser har blitt omdirigert fra Flatanger, der de har bistått i slukningsarbeidet etter skogbrannen som har herjet de siste par dagene.

- Det er snakk om at skredet tok et produksjonslager, men vi har ikke oversikt, sier Steinar Trana ved 110-sentralen i Nord-Trøndelag.

Foto: Grete Selbo
Foto: Alexander Killingberg
Raset skal ifølge politiet ha gått mellom Nedre Langvika og Saltbuodden på Nord-Statland i Namdalseid