Prosjektet Statland Brygge med 25 fritidshus/boliger like ved sjøkanten i Langvika på Statland har vært under arbeid siden mai i fjor.

- Skredet har gått i et område som ligger om lag ti meter fra fjorden. Det er en del av en kommunal vei som går gjennom området som også blir brukt som anleggsvei som har rast ut, opplyser driftsleder Trond Hildrum til Adresseavisen.

Han leste først om skredet og flodbølgen på adressa.no og fikk etter hvert opplysninger om skredet fra personer på stedet.

- Vi avsluttet gravearbeidet på stedet ved 15-tiden i dag. Jeg har ingen formening om skredet kan ha sammenheng med gravearbeidet, sier Hildrum.

Stadtland brygge

Det er investert minst 50 millioner kroner i prosjektet.

Minstepris på boligene med bruksareal på 78 kvadratmeter er 1,9 millioner kroner.

Flere kjentfolk i namdalsk næringsliv som Harry Bøe, Kjell Håvard Glømmen, Arnstein Seem og Stein Okstad, står bak prosjektet.

Småbåthavn for 60 båter

I tillegg til boligene er det planlagt småbåthavn med 60 plasser. De som kjøper tomt og hus får samtidig tilbud om båtplass.

DDE-artist Bjarne Brøndbo, som er blant kjøperne og er talsmann for Statland Brygge, karakteriserte området som «en en sørlandsidyll som vi ikke finner maken til på kysten vår», da prosjektet ble presentert i fjor.