- Undersøkelser viser at raset har gått på motsatt side av Namsenfjorden, på Otterøya, i området Tjuven. Politiet mener at raset har ført til en stor bølge, som har rammet Statland i området Sjøtrøa, og ført til en utglidning av masser i sjøen. Bølgen har også rammet småbåthavna på Statland og et settefiskanlegg som er i området, skriver politiet i en pressemelding.

Bølgen og skredet har ført til store ødeleggelser på Nord-Statland. Torsdag morgen opplyser operasjonsleder Bård Krogstad at geoteknikere har vært på stedet.

- Det var for mørkt til at de fikk sett noe særlig, så arbeidet fortsetter når det blir lyst, sier han.

- Fire meter høy bølge

Politiet skriver at de også undersøker om flere områder på Statlandsiden kan være rammet av bølgen.

Vitner beskriver at en flodbølge på rundt fire meter har rasert småbåthavna i Sagvika, og også rammet moloen og båtene i Djupvika.

- Ingen tatt av raset

Politiet har evakuert rundt 51 personer. De har imidlertid ingen opplysninger om at noen er tatt av skredet.

- Redningsetatene er på stedet og arbeider fortsatt med å skaffe oversikt over situasjonen. Luftambulanse med dykkere, Sea King-helikopter, redningsskøyte og KV Njård er satt inn i arbeidet. Geoteknikker og geolog er på veg til stedet, skriver politiet i pressemeldingen.

Frykter flere ras

Personene som er evakuert er det fordi politiet frykter at det skal gå flere ras.

- Vi vil ikke gi grønt lys for å dra i inn i området før geolog har undersøkt stedet. De evakuerte vil neppe komme tilbake i kveld, sier Tore Strøm, politiets innsatsleder på stedet.

Operasjonsleder Lars Letnes opplyser at alders- og sykehjemmet på Statland ble evakuert like før klokken 21 onsdag kveld etter de hadde rådført seg med geolog over telefon. Derfra ble sju personer evakuert. De ble evakuert etter politiet hadde rådført seg med geolog over telefon.

- Geologen mente at det ikke var trygt at de ble igjen på alders- og sykehjemmet, sier han.

Foretar undersøkelser i natt

Ved 21.50-tiden opplyser politiet at en geolog og en geotekniker vil være frem i Namdalseid i løpet av kvelden for å foreta undersøkelser.

De har blitt sendt med en sivil politibil som kjører utrykning fra Trondheim.

- Vi regner med at de vil være på stedet ved 23-tiden, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Når regner dere med at de er ferdig med undersøkelsene?

- Det er vanskelig å gi noe svar på. Det å foreta vurderinger i mørket er ikke enkelt. I tillegg må de foreta vurderinger på begge sidene av fjorden, sier Reinsborg.

Bildet er tatt fra Nord-Statland.