- Jeg kom til butikken bare få minutter etter at det hadde begynt å brenne, men allerede da var det så mye røyk inne i lokalene at det var nytteløst å tenke på å få ut noen av bilene fra utstillingshallene eller verkstedet. Røyken veltet mot meg, sier avdelingsleder Ulf Persson i Kverneland Bil til adressa.no.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 06.16 tirsdag morgen. Persson kom til bilforretningen et kvarter senere.

Varslet av kunde

Det var en kunde som varslet Persson om at det brant i næringsbygget.

- Det befant seg totalt 15 biler der. Av disse var ti nye biler, sier Ulf Persson, som opplyser at det er bygget en brannmur midt i industribygget.

- Brannmuren er meget solid. Jeg har aldri kunnet drømme om at en brann kunne utvikle seg så kraftig at muren ikke kunne stå imot flammene, sier Persson.

Gassbeholdere på verkstedet

På bilverkstedet er det oppbevart gassflasker med blant annet acetylen.

- Brannvesenet har fått informasjon om gassflaskene, sier Persson som også forteller at Kverneland Bil har også et dekkhotell med 600 - 700 dekk.

- Når dekkene brenner blir det utviklet store mengder eksplosjonsfarlig gass, påpeker avdelingslederen.

Kverneland Bil på Steinkjer har 20 ansatte. Totalt er det 30 arbeidsplasser i industribygget som brenner.

- Vi skal holde et informasjonsmøte for de ansatte i ettermiddag. Akkurat nå er jeg på vei til brannstasjonen for å få informasjon jeg kan gi videre til de ansatte senere i dag, sier Ulf Persson, som har vært avdelingsleder i fem år.

- Mistet alt

Bjørnar Hovd driver Steinkjer karosseriservice i detbrennende næringsbygget. Han kom til stedet tidlig tirsdag. Da hadde flammenetatt godt tak i bygget. Forretningen blir totalskadd.

- Det surrer mange tanker i hodet. Vi har mistet alt, sierhan til adressa.no.

Hovd ble i likhet med flere hundre andre evakuert bort avpolitiet. Han har to andre ansatte i firmaet, som er et bilverksted.