Minst en er pågrepet og flere personer er avhørt etter at familiefaren Jacob Kuteh (53) skal ha blitt angrepet, slått og sparket av fem fremmede utenfor hjemmet sitt i Verdal lørdag morgen. Det opplyser lensmann Knut Olav Røstad.

- Vi skal kanskje avhøre to personer i løpet av tirsdag, sier Røstad til adressa.no.

Fortsatt sengeliggende

I går kveld sa Røstad at politiet kjenner identiteten til minst fem personer som skal ha vært involvert i voldsepisoden. Alle skal være i 20-årene. Lensmannen fortalte at saken har høy prioritet.

Tirsdag morgen ønsket han imidlertid ikke å gå inn på hva personene har forklart i avhør.

- Jeg håper at vi kan komme nærmere en konklusjon i dag, sier Røstad.

Hjemme i Verdal ligger fortsatt Jacob Kuteh i sengen, sterkt preget av volden han ble utsatt for. 54-åringen har en stor kul i panna. Familiefaren var inne til behandling ved Sykehuset Levanger, men kunne reise hjem senere samme dag.

- Kroppen begynner å bli bedre. Jeg føler meg i bedre form i dag enn det jeg gjorde i helga, sier han til adressa.no.

Ifølge 54-åringen ble en nabo vitne til voldshandlingen. Det er ikke kjent om vitnet er blant de to personene politiet kanskje skal avhøre tirsdag.

Fulgte etter familiefar

Kuteh fortalte at en bil fulgte etter ham da han slapp av kona på jobb i femtiden lørdag morgen. Da familiefaren skulle gå inn i huset sitt ble han angrepet av en mann som hadde sittet i bilen. Mannen skal ha sagt «jeg liker ikke innvandrere her i Verdal» til Kuteh før han skal ha tatt halsgrep på 54-åringen og kastet ham i bakken.

Kuteh har forklart at han prøvde å løpe unna, men voldsmannen skal ha fulgt etter ham.

- Jeg forsøkte å løpe mot verandaen min, men jeg ble sparket og slått hele tiden. Etter hvert kom det flere personer som slo med både never og en spade. Jeg begynte å gråte og spurte hvorfor de gjorde det, sier Kuteh.

54-åringen har i flere år jobbet ved Reinsholm barnehage, og hadde nylig blitt ferdig med fagbrevet som barne- og ungdomsarbeider. Han har aldri opplevd rasisme tidligere.

- Jeg er veldig redd og bekymret. Jeg har jobbet i barnehage i mange år for å integrere meg i det norske samfunnet. Jeg har prøvd å bidra.

- Utrolig lavmål

I adressa.nos kommentarfelt har flere lesere uttrykt støtte til firebarnsfaren.

- Dette er så utrolig lavmål, skriver Kristin011

- Ja, synd at dette enda skjer i 2014. Verdal er da ellers kjent som en trivelig by, sier David Ruiz.

Lynyrdquo skriver at han har jobbet i Verdal i syv år:

- Jeg blir så forbannet at jeg finner ikke ord.

Trønder-Avisa, som først omtalte saken, skriver tirsdag at 54-åringen får støtteerklæringer fra flere politikere (se Twitter-meldinger til høyre for teksten). Verdal Røde Kors ønsker å arrangere fakkeltog for å markere avstand mot blind vold. Jacob Kuteh sier til adressa.no at han opplever det som godt å motta støtteerklæringene.

- Det setter jeg stor pris på, sier Kuteh.

54-åringen fikk en kraftig kul i panna etter den blinde volden han ble utsatt for. Foto: PRIVAT