En 23-åring er en av fem ungdommer som er avhørt av politiet i saken i Verdal. Han sier at deres versjon av hendelsen er svært forskjellig fra Kutehs historie, og han avviser at episoden var rasistisk motivert.

– Vi trodde først at vi fulgte etter en kjenning av oss som bodde i det samme området, fordi jeg trodde jeg kjente igjen bilen hans, sier han.

Han sier at han ba sjåføren om å snu, fordi de hadde kjørt for langt inn i boligfeltet og at det ikke kunne være kameraten.

– Vi snudde ikke engang på hans gårdsplass, men et par hus bortenfor, sier 23-åringen, som ikke er fra Verdal.

- Kom mot dem med snøspade

Han sier at Kuteh kom mot dem med en snøspade da de skulle snu, og kakket den i bilen. Ungdommen sier at han da gikk ut av bilen.

– Han ropte at han skulle anmelde oss fordi vi hadde forfulgt ham og at vi var rasister. Han kom helt bort til meg, men da tok jeg tak i snøspaden og kastet den unna. Da jeg gikk tilbake mot bilen, satte han kråkfot på meg, sier han.

23-åringen sier at Kuteh tok tak i genseren hans og holdt ham fast, men at en kamerat tok tak i hånden til Kuteh.

Var på fest

Han sier at han kom seg på bena og dyttet Kuteh unna. Bilder av Kuteh viser en stor kul i pannen hans, men 23-åringen tror det var fallet som gjorde at han slo hodet.

– Da ropte sjåføren at dette var det ingen mening i, så vi dro fra stedet, sier han.

Kuteh sier at han ble sparket og slått av fem ungdommer, men 23-åringen sier at kun to av dem var ute av bilen.

– Ingen av oss påførte ham verken spark eller slag, sier han.

Han sier de hadde vært på fest tidligere på natten, men at ingen var særlig beruset.

Han avviser at de kom med rasistiske bemerkninger eller at de truet Kuteh.

– Jeg sa hva jeg het til ham, og det hadde jeg ikke gjort hvis jeg ville gjøre ham noe galt, sier han.

Hevder ungdommene lyver

Sent tirsdag kveld var adressa.no i kontakt med firebarnsfaren Jacob Kuteh. Han hevder at ungdommene farer med løgn.

– Jeg så at de kom kjørende, og jeg spurte hvem de lette etter. Jeg fikk til svar at de lette etter meg. Jeg sa at jeg het Jacob, at jeg bodde her, og at jeg jobbet i en barnehage. Jeg var ikke borti verken snøspaden eller bilen, sier han.

Han forteller at snøspaden lå på verandaen. Den ene ungdommen fra bilen dyttet Kuteh i bakken, slik at mobilen falt ned, og batteriet ble ødelagt.

– Jeg hadde på meg ei lue, og den reiv han av meg. Deretter slo han meg med den i ansiktet. Jeg spurte hvorfor han gjorde det, og da holdt han meg rundt halsen og dyttet meg, sier Kuteh.

– Sparket meg i ryggen

Etter å ha kommet seg på beina, begynte barnehagemedarbeideren å løpe mot verandaen. Da kom det flere personer ut av bilen. Kuteh mener det må ha vært flere enn to.

– De slo meg med snøspaden, og de sparket meg i ryggen. Jeg hørte at den ene sa «jeg liker ikke innvandrere her i Verdal», forteller Kuteh.

En nabo åpnet vinduet etter hvert, og Kuteh tror ungdommene ble skremt vekk av vedkommende.

– Hvorfor løp de vekk da naboen åpnet vinduet? Hvis de ikke hadde gjort noe galt, kunne de bare ha vært værende, sier Kuteh.

53-åringen var hele tiden redd for at sønnen på 16 år og barnebarnet på syv år skulle komme ut av huset mens ungdommene var utenfor.

- Jeg er en gift mann med fire barn. Jeg ville aldri ha startet en krangel med en ungdomsgjeng utenfor mitt eget hus, sier han.