Det er Stjørdal kommune som har pålegger Fosslibekken barnehage og tiltakshaver HUS arkitekter å endre takhøyden innen 1. oktober.

– Vi har satt i gang vanlig ulovlighetsoppfølging i denne saken, sier etatssjef for teknisk drift i Stjørdal, Tore Rømo.

Mange klagerunder

Det er likevel en sannhet med modifikasjoner. Krangelen omkring den store barnehagen har pågått i over fem år. Nå ble kravet fra kommunen sendt ut etter at fylkesmannen i Nord-Trøndelag for fjerde gang behandlet kommunens opptreden i barnehagesaken.

Fylkesmannen opphevet kommunens dispensasjon i saken, etter at naboene nok en gang klaget på saksbehandlingen. Dermed er barnehagen ulovlig satt opp.Vedtaket kan ikke ankes.

– Må finne ut hva

Gaute Ringvold, som står bak selskapet som eier barnehagen, er mindre fornøyd med saksbehandlingen så langt og spesielt trusselen om tvangsmulkt. Han kaller kommunens brev lite konstruktivt.

– Nå må vi finne ut hva kommunen faktisk mener at vi skal endre det til. Vi lurer litt på hvordan vi skal håndtere dette. Det er formelt HUS Arkitekter AS som er tiltakshaver, men de har sendt saken over til sitt forsikringsselskap og signalisert at de ikke ønsker å jobbe videre med dette. Det er jeg lite fornøyd med, sier Ringvold.

Skal være vaktbikkjer

Naboenes talsmann Inge Grøntvedt var onsdag kveld ikke kjent med pålegget fra kommunen før adressa.no kontaktet ham. Han sier det er på høy tid at det blir ryddet opp i saken og roser kommunen for initiativet.

– Dette er meget positivt. Jeg forstår at det trengs litt tid for å løse det rent praktiske nå. Men jeg kan forsikre at vi naboer kommer til å være vaktbikkjer og følge med at det blir gjort, sier Grøntvedt. Ingen garantiRømo i kommunen tør likevel ikke garantere at dette blir en slutt på den betente nabokrangelen etter dette.

– Har kommunen handlet riktig i denne saken?

– Det er det ikke sikkert at vi har. Mitt inntrykk er at flere har gjort feil. Vi skal gå gjennom saken grundig og ta lærdom av den. Jeg kan love god håndtering videre, sier han.

Må bygges om. Omstridte Fosslibekken barnehage i Stjørdal er ulovlig oppført etter at Fylkesmannen i Nord-Trøndelag opphevet kommunens dispensasjon. Foto: Frank Cadamarteri, Adresseavisen