Røykdykkere gjennomgikk leiligheten for å forsikre seg at det ikke var flere personer der. Foto: Erling Skjervold

Det var den 39 år gamle Hans Magne Olsen fra Honningsvåg som omkom i ulmebrannen i Stjørdal lørdag morgen. Det opplyser operasjonsleder Johnny Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Han var elev ved trafikklærerutdanninga på Stjørdal, opplyser operasjonslederen.

Olsen bodde i utleiedelen av eneboligen der det begynte å brenne. Det var en stund uklart om det var folk i boligen, og brannvesenet tok seg umiddelbart inn. De fant da en person ble hentet ut. Mannen var da omkommet.

Meldingen om brannen kom inn klokken 07.40 lørdag morgen. Da nødetatene kom til stedet var det svært kraftig røykutvikling.

Lørdag ettermiddag blusset brannen opp igjen, og brannvesenet måtte til stedet for å gjøre ny slokking.

Person hentet ut

- Brannvesenet har vært inne og hentet en person som er bekreftet omkommet. Det drives fortsatt røykdykking for å forvisse seg om at ikke flere er inne i leiligheten, sa operasjonsleder Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no en liten time etter at brannemdlingen kom inn.

Mannen ble forsøkt gjenopplivet på stedet, men ble erklært død kort tid etter han ble hentet ut.

Brannvesenet har forvisset seg om at ikke flere personer befinner seg i leiligheten.

Til t-a.no forteller Letnes at brannen startet i området ved komfyren i utleieleiligheten.

- Det har vært kraftig røykutvikling, og brannvesenet skal ha sett flammer ved komfyren da de kom inn i leiligheten, sier Letnes til adressa.no.

Samtlige nødetater rykket ut da meldingen kom inn. Adressa.nos fotograf meldte om svært kraftig røykutvikling på stedet like før klokken 08.00.

Bosenter delvis evakuert

Klokken 08.10 kunne fagleder brann, Ole Johan Kiplesund, i Stjørdal brann- og redningstjeneste bekrefte at de har fått røykutviklingen under kontroll. Stjørdal bosenter ligger like i nærheten, og leilighetene som er nærmest bosenteret ble evakuert på grunn av røyken.

- Åstedet vil bli sikret og gått gjennom av krimteknikere, sier Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Hovedleiligheten i huset ble ikke skadet i brannen, ifølge operasjonslederen.

Foto: Erling Skjervold
Foto: Erling Skjervold