- En kvinne i 60-årene fra Ytre Namdal er bekreftet omkommet. Hun var passasjer i bilen som kolliderte med dumperen. Føreren av bilen var en kvinne i 40-årene, hun er kjørt til sykehuset i Namsos, sier operasjonsleder Rune Sagen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Alle nødetatene rykket ut etter meldingen om kollisjonen mellom personbilen og anleggsdumperen på fylkesvei 770 på Marøya i Nærøy kommune.

Et Sea King-helikopter ble også sendt til stedet. Kvinnen som kjørte bilen lå torsdag kveld til observasjon.

- Kvinnen har ikke hatt behov for behandling, men erinnlagt til observasjon, skriver informasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Trond Gunnar Skillingstad, i en e-post til adressa.no.

Tre personer involvert

Sagen forteller at personbilen kjørte langs hovedveien i forkant av ulykken. Anleggsdumperen skal da ha kommet inn fra en sidevei inn på fylkesvei 770, da kollisjonen skjedde.

- Det var til sammen tre personer involvert i ulykken. Det satt to personer i bilen, og bare sjåføren i anleggsbilen, sier lensmann Erik Stovner ved Nærøy lensmannskontor.

Fratatt førerkortet

Politiet vet foreløpig ikke årsaken til ulykken, og har ikke fått avhørt alle parter. Sjåføren som kjørte anleggsdumperen har imidlertid blitt fratatt førerkortet.

- Politiet og Statens vegvesens ulykkesgruppe forlot stedet klokken 17.30. Begge kjøretøyene vil bli tatt inn til videre undersøkelser, sier Sagen.

Kraftig snøvær

Politiet opplyser at det er trafikkdirigering på stedet. Veien har også vært stengt i perioder.

Ifølge lensmann Stovner er det kraftig vind og snøvær. Ulykken skjedde i en 80-sone.

- Vi ivaretar de involverte og kriseteamet tar seg av de som trenger hjelp, sier han.