- Jeg føler meg urettferdig behandlet, sier den 18-årige eleven som går på kokk- og servitørlinja ved Ole Vig videregående skole.

Hun fikk ikke tilbud om å delta på den to uker lange turen.

- Jeg ville gjerne vært sammen med klassen min i Syden, sier Karoline.

Mor og verge, Cathrine Ånstad Arntsen, mener at datteren er blitt diskriminert.

- Det er forskjellsbehandling, og det er rett og slett urettferdig. Jeg tror de bare har tatt det som en selvfølge at hun ikke skal være med, sier moren.

- Blir holdt utenfor

- Datteren min er blitt holdt utenfor. Som foreldre blir vi heller ikke respektert. Avgjørelsen om at hun ikke kan delta på turen er blitt tatt over hodet på oss, sier moren.

Hun fikk først vite at klassen hadde reist på utvekslingsturen i går. Da fikk hun en telefon om at datteren ikke skulle møte til undervisning dagen etter, men i stedet jobbe ved kantina der hun er utplassert en dag i uken.

- Jeg spurte hvorfor, og fikk beskjed om at klassen hennes hadde reist på studietur til Spania. Da dukket det opp tusen spørsmål inne i hodet mitt. Dette hadde ikke vi hørt noe om, forteller moren.

- Skolen må rydde opp

Karoline følger undervisningen i klassen én dag i uka, har praksis i en kantine i en annen, og følger undervisning for elever med særskilte behov resten av uken.

Nå forventer foreldrene at skolen rydder opp med en eneste gang.

- Datteren min bør også få mulighet til å dra på studieturen i Spania, sier moren.

Har innkalt til møte

Assisterende rektor Helga Thorsen ved Ole Vig videregående skole har innkalt til et møte med foreldrene til jenta i morgen.

- Vi må få alle fakta på bordet. Jeg kjenner lite til forarbeidet og informasjonen som er gitt til eleven og foreldrene, og jeg vet heller ikke hva som står i læreplanen hennes. I morgen vil vi få avklart dette, sier Thorsen.

Hun presiserer at turen til Spania ikke er en klassetur, men en to uker lang utplassering som elevene skal igjennom. Ifølge rektoren er det seks av ni elever i klassen som befinner seg i Gran Canaria og skal ha praksis der.

- Beklagelig

Thorsen mener det er beklagelig dersom foreldrene og elev ikke har fått god nok informasjon.

– Det er veldig trist dersom de føler seg diskriminert på grunn av hennes handikapp. Hvis vi kan noe for å bedre situasjonen er vi veldig villige til det. Vi er opptatt av å gi et likeverdig tilbud til alle våre elever, sier hun.