- Den døde hunden ble funnet av en familiefar som var på fisketur sammen med ungene sine. Han ville ikke at ungene skulle se den, så han sa ingenting før han hadde tatt de bort fra stedet. Deretter kontaktet han meg, sier Lars Ole Hopstad i fallviltgruppa i Verran kommune til adressa.no.

Hunden, som ifølge Hopstad kan være en blandingshund, eventuelt en husky, lå i Beistadfjorden, nedenfor fylkesvei 72 mellom Malm og Follafoss i Nord-Trøndelag. Like ved en bade- og fiskeplass som heter Kistvika. Den ble oppdaget klokken 12 på langfredag.

Det var Trønder-Avisa som omtalte funnet først.

- Så hel og fin ut

Da Hopstad kom til stedet, hadde det flødd, og hunden var ikke lenger synlig. Politiet ble varslet, men de måtte vente til fredag kveld før de kunne ta hunden opp fra sjøen. Da så de at hunden hadde et jernlodd festet til halsbåndet sitt.

- Hunden lå bare 20-30 centimeter under vannet. Vi tok den opp, tok bilder og politiet kom til stedet med en patrulje, sier Hopstad.

Han mener hunden kan ha ligget i vannet i alt fra to timer til to dager før den ble oppdaget. Han vil ikke spekulere i hva som kan ha skjedd med hunden.

- Hunden så hel og fin ut da vi tok den opp. Nå håper jeg at Mattilsynet og politiet gjør det som skal til for å finne ut hva som har skjedd med den, sier han.

Sendt til Mattilsynet

Ifølge Trønder-Avisa er hunden sikret og sendt til Mattilsynet.

- Ut fra opplysningene som foreligger så langt, er hunden sikret og sendt til Mattilsynet for nærmere undersøkelse. Det er ikke gjort noe øvrig etterforskning i saken hittil, sier operasjonsleder Johnny Olsen til avisen.

Publikum som har tips i saken kan ta kontakt med fallviltgruppa i Verran eller politiet på 02800.