- Hundeeieren leste om saken på nett, kjente igjen hunden sin på bildene, og kontaktet oss, sier operasjonsleder Johnny Olsen ved Nord-Trøndelag politidisitrikt til adressa.no søndag formiddag.

Langfredag ble en hund funnet død i Beistadfjorden, nedenfor fylkesvei 72 mellom Malm og Follafoss i Nord-Trøndelag. Like ved en bade- og fiskeplass som heter Kistvika. Den ble oppdaget av en familie på fisketur.

Både Trønder-Avisa og Adresseavisen har omtalt saken på nett, og hundeeieren kjente igjen hunden sin på bildene som ble brukt i sakene.

- Stakk av

Eieren, som har boligadresse i Malm, fortalte at hunden hans hadde stukket av sist onsdag.

- Han fortalte at hunden hans hadde stukket av flere ganger tidligere, og at den som regel dukket opp igjen av seg selv. Derfor hadde han ikke varslet politiet da den forsvant sist onsdag, sier operasjonslederen.

Uvisst om den var i live

Politiet har sjekket hundens chip, og den stemmer overens med hundeeieren som har meldt seg. Foreløpig er det ingen som vet hva som kan ha skjedd med hunden.

- Hunden er senket ned i fjorden. Men om den var i live eller om den var død da den ble senket, vet vi ikke. Det vil Mattilsynet finne ut av, sier Olsen.

Hunden er frosset ned hos Mattilsynet, som vil jobbe videre med saken etter påske.