Brannvesenet rykket ut både med biler og sendte dykkere med luftambulansen til drukningsulykken i Ytteråsvatnet i Stjørdal. Foto: Erling Skjervold

En 74 år gammel mann ble erklært død etter en badeulykke i Ytteråsvatnet ved Elvran i Stjørdal lørdag ettermiddag. Politiet fikk melding fra AMK-sentralen klokka 16.00.

- Det ble satt igang hjerte- og lungeredning av ambulansepersonell på stedet, men etter å ha forsøkt livredning i tre kvarter sto ikke livet til å redde, sier operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Innsatsleder Sondre Solem Haugen opplyser at 74-åringen hadde tilhold på ei hytte i området.

- Var på badetur

Mannen fra Stjørdal ble erklært død klokka 17.05 av legen på stedet.

Politiet skriver på Twitter at nærmeste pårørende er varslet.

- Mannen var på badetur med en venninne. Han var i vannet da han fikk problemer. Det var like utenfor en brygge, forteller Wiseth.

Klokken 16.10 lettet luftambulansen fra Rosten i Trondheim, hvor Norsk luftambulanse holder til.

Politimann hoppet i vannet

Dykkere fra brannvesenet ble med helikopteret.

- Det var en politipatrulje som var først på stedet og det var en politimann som hoppet ut i vannet og hentet ham opp, sier Wiseth.

Det var det kvinnelige bekjentskapet som gjorde anskrik da hun merket at mannen fikk problemer i vannet og det førte til at noen andre på stedet ringte AMK-sentralen.

Det vil ikke bli gjort noen videre etterforskning av saken. Patruljen har snakket med vitner.

En person ble tatt opp av vannet og det ble igangsatt livreddende førstehjelp. Foto: erling skjervold
Innsatsleder Sondre Solem Haugen var til stede ved Ytteråsvatnet. Foto: frank lervik
Luftambulansen rykket lørsdag ut fra Rosten i Trondheim etter melding om drukningsulykke i Stjørdal. Foto: erling skjervold