- Vi har ikke jaktet de siste dagene fordi vi verken har sett bjørnen eller funnet nye kadaver, sier Torbjørn Østerås. Han er en av fire jaktledere som tidligere ledet jakten etter en liten hannbjørn i Grong og Høylandet.

Fellingstillatelsen ble gitt 27. juni etter at flere sauer ble påvist revet av bjørn.

20 kadaver

- Det er funnet til sammen cirka 20 kadaver, men det er sikkert også en god del som ikke er funnet, sier jordbrukssjef Øystein Fiskum i Høylandet kommune.

Han mener de varme sommerdagene kan gjøre det vanskeligere å oppdage kadaver.

- Kadavrene forsvinner på et par dager. Når det er så varmt er det både andre dyr og fluer som spiser på dem, så det blir ingenting igjen.

Tre sauebesetninger, to i Grong og en i Høylandet, er rammet av bjørnens herjinger.

- Dreper for trening

Jordbrukssjefen mener bjørnen har drevet mye overskuddsdreping.

- Enkelte sauer har han ikke spist på i det hele tatt. Han tok juret på en av sauene uten at den var drept. Denne sauen måtte selvfølgelig avlives. Det er mer tegn på at bjørnen trener jaktinstinktet enn at han dreper for matauke.

Bøndene har fortsatt observasjons- og lytteposter ute i terrenget. Området grenser mot Namsen i øst, fylkesvei 775 mellom Høylandet og Gartland i sør, fylkesvei 17 i vest, og en linje fra Kjølstad på Høylandet, via Besvatnet og nord for Folmerfjellet i nord.

Kan bli søkt på nytt

Hvis det blir funnet ferske kadaver kan jakten raskt starte igjen.

- Det blir søkt om ny fellingstillatelse om jegerne får nye spor å jobbe med. Vi ringer da vakttelefonen til Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, som er bemannet 24 timer i døgnet. Det er derfor ikke nødvendig å ha en stående fellingstillatelse da saksbehandlingen er så rask hos Fylkesmannen.