- Det er klart man tenker jo litt på det nå når vi skal ut å fly, sier Frank Peder Hansen fra Sandnes.

Sammen med resten kona, Torveig Fjerdingen, og tre unger, er han på vei hjem fra konas hjemsted på Høylandet. Familien skal fly til Stavanger.

- Det er klart, dersom noen utføre et terroristangrep så ønsker de maksimal oppmerksomhet, sier Hansen.

- Jeg regner med at et norsk innenlandsfly med kanskje 70 passasjerer er ganske trygt, sier Torveig Fjerdingen.

Ikke kjent

En rekke reisende Adressa.no har snakket med på Trondheim lufthavn Værnes var ikke klar over terrortrusslen mot Norge.

- Det har vi ikke hørt noe om, sier portugisiske Nuno Nunes. Han er på vei tilbake til Tysklandt etter et forskningsopphold i Norge.

Merket ingenting

- Nei, det visste vi ikke noe om. Vi merket heller ikke noe da vi kom hit, sier Stine Lise Wannebo.

Sammen med Håkan Röjler ankom hun Værnes fra Stockholm. Journaliststudenten Wannebo, som selv studerer i London, sier det har vært mye snakk om høynet terrorberedskap i Englend den siste tiden. Det er spesielt i forhold til flyreiser til USA at sikkerheten er strammet inn.

Utrivelig

- Huff, det er utrivelig, sier amerikanske Marlene, som ikke vil oppgi etternavnet sitt til adressa.no. Sammen med mannen Isiah er hun på vei til Island og deretter hjem til USA og Washington DC hvor de bor.

- Vi amerikanere er dessverre vant til sånt. Jeg jobbet selv i en sensitiv jobb for myndighetene da 9/11 skjedde, sier han. På Værnes la de to merke til de bevæpnede politifolkene.

- Sånn er det bare

Runa Blix og venninnen Martine Vang fra Tromsø er på vei til London på ferietur og har akkurat sjekket inn.

- Det er bra at sikkerhetsnivået blir hevet. Det betyr jo at det er tryggere for oss å reise, sier Vang.

- Men vi tenker jo alltid at det er trygt å reise fra Norge, sier Blix.

Også Einar Kjetså, fra Kristiansand, har en avslappet holdning til terrortrusselen og den høye beredskapen.

- Det tenker jeg ikke på. Dersom noen angriper flyet jeg skal med så er jeg uheldig. Det kan jeg ikke få gjort så mye med. Sånn er det bare, sier han.

Merket ingenting. Da Håkan Röjler og Stine Lise Wannebo ankom Værnes fra Stockholm merket de ingenting til den økte beredskapen. Foto: frank cadamarteri
Litt bekymret: Familien Fjerdingen Hansen innrømmer at de tenker litt på terrortrusselen, men regner med at det er trygt å reise. Fra v. Vetle Andre Rege Hansen (8), Torveig Fjerdingen, Frank Peder Hansen med Nora (7 mnd). Foran Daniel Hansen Fjerdingen (21 mnd).
Tar det med ro. - Det tenker jeg ikke på. Dersom noen angriper et fly jeg er med i så er jeg uheldig. Sånn er det bare, sier Einar Kjetså. Foto: frank cadamarteri