- Det gikk fint for seg, jeg har ikke fått tilbakemelding om uregelmessigheter fra kontrollen, sier Jan Birger Jakobsen, stabssjef i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Les mer: Bilister reagerer på ikke synlig politi ved grensen

Målrettet kontroll

Kontrollen fant sted da toget ankom stasjonen 10.38 i dag formiddag. Politiet utførte en såkalt målrettet kontroll på toget, uten å finne noe alvorlig.

- Slike målrettede kontroller kommer vi til å fortsette med frem til vi får beskjed av politiet sentralt om at det ikke lenger er nødvendig.

- Hva innebærer en målrettet kontroll?

- Det kan ikke jeg gå i detalj på. Men det er ikke slik at alle blir sjekket, det er målrettede kontroller som blir utført, både på togstasjoner og lufthavn, sier Jakobsen.

Les mer: -Jeg beklager at vi har skremt folk

- Ingen bør bli overrasket

Han sier at det ikke ble meldt om reaksjoner fra passasjerene på toget.

- Det har blitt kommunisert bredt i media om situasjonen i landet, og i den forbindelse så tror jeg ingen bør bli overrasket over at slike kontroller finner sted. Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger fra passasjerene, sier Jakobsen.

I dag sjekket bevæpnet politi toget som kom inn til Hell stasjon fra Storlien. Det ble ikke funnet noen uregelmessigheter. Foto: Frank Cadamarteri