Tre personer er omkommet og en person er kritisk skadd. Personen som er kritisk skadd er sendt med luftambulanse direkte til St. Olavs Hospital. De resterende passasjerene er sendt i ambulanse til Sykehuset Namsos.

Tilgjengelig for å bistå

- Foreløpig er vi ikke vi i Namsos kommune blitt formelt spurt om å bistå. Vi har en dialog, og er tilgjengelig for å bistå de instansene som jobber på nåværende tidspunkt, dersom det er behov for det, sier Morten Sommer, helse- og omsorgssjef i Namsos kommune til adressa.no 15.45 tirsdag ettermiddag.

- Nå er situasjonen i Namsskogan avsluttet, og sånn sett er det sykehuset som håndterer de som har vært med i ulykken.

I dialog med politiet

Tidligere i dag forberedte Namsskogan kommune seg på å ta imot skadde, og kommunens kriseteam ble satt i beredskap, og var i dialog med politiet.

- Vi har gjort som rutinene tilsier og kontaktet legekontor, familiesenter, i tillegg til at vi i ledelsen er i beredskap. Vi har avklart med Namsskogan hotell at vi kan innlosjere folk hvis det blir behov for det, sa rdfører i Namsskogan kommune, Stian Brekkvassmo.

Mange utrykningskjøretøy

Daglig leder ved Namsskogan hotell, Nina Jørgensen, fortalte at veldig mange utrykningskjøretøy hadde kjørt forbi hotellet som ligger ved E6 på Trones.

- Det ser ut som ulykken er veldig alvorlig. Vi har vært i kontakt og stilt oss til disposisjon for kommunen. Noe mer enn det vet vi ikke foreløpig.

Helse- og omsorgssjef Morten Sommer i Namsos kommune. Bildet er tatt ved en annen anledning.
Ordfører Stian Brekkvassmo i Namsskogan kommune. Bildet er tat ved en annen anledning. Foto: Leif Arne Holme