35 personer er skadet eller drept på E6 gjennom kommunen i perioden 2006-2013. De fleste av ulykkene har skjedd nettopp i sommermånedene.

Varierende veistandard

Idar Ertsås i Trygg trafikk har fulgt trafikksituasjonen i Nord-Trøndelag tett gjennom mange år. Han viser til at dette er et område med nesten utelukkende gjennomkjøringstrafikk. Fra Statens vegvesen får Adresseavisen opplyst at det passerer 12-1500 biler daglig. Enkelte dager om sommeren er trafikken dobbelt så stor.

- Min oppfatning er at ulykker med tunge kjøretøy er overrepresentert på veistrekningen gjennom Namsskogan, sier Ertsås.

Han sier svært varierende veistandard og delvis dårlig merking kan være en årsak til ulykkene.

- Dette er en strekning folk passerer gjennom. Det er delvis liten trafikk og kanskje også litt for høy fart, sier Ertsås.

Nylagt asfalt

Den tragiske bussulykken tirsdag skjedde imidlertid på et sted hvor det ikke tidligere er rapportert om ulykker, opplyser Statens vegvesen.

- På denne strekningen, langs Namsen, er det ikke spesielt dårlig vei. Det er nylagt asfalt og skiltingen er helt i tråd med instruksen, men generelt kan vi si at det er ujevn veistandard nordover i dette området, sier fungerende avdelingssjef Arild Lars Hamrum-Norheim i Statens vegvesen.

Tirsdag kveld viste han til at Statens havarikommisjon for ulykker skal undersøke bussulykken. Statens vegvesen vil derfor ikke kommentere ytterligere om hva som kan være ulykkesårsaken.