Fire personer omkom etter at en sveitsisk turistbuss havnet utfor veien på E6 i Namsskogan tirsdag formiddag. Flere av passasjerene som var involvert i bussulykken der fire personer omkom, havnet på utsiden av bussen etter ulykken.

Brannsjef Frode Bjørhusdal i Namsskogan kommune fortalte adressa.no at det var tre personer som var fastklemt etter ulykken. To personer lå under bussen, og én person lå inne i bussen. Alle tre personene omkom.

- Så lenge de er funnet på utsiden kan det tyde på at de har blitt kastet ut gjennom rutene, sa pressevakt Marte Tronstad Dahl ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no i går.

Bruk av setebelte et tema

Etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved Nord-Trøndelag politidistrikt sier at bruken av setebelte er et tema i etterforskningen.

- Jeg har ikke detaljer fra avhørene som er gjennomført i dag. Beltebruk er et tema i etterforskningen. Dette er noe vi undersøker gjennom samtaler med de overlevende og tekniske undersøkelser, sier Ravlo.

- Hva har de overlevende forklart om bruken av setebelter?

- Det kan jeg ikke kommentere før vi vet mer sikkert hva etterforskningen viser, sier Ravlo.

Det er påbudt for busspassasjerer i Norge å bruke setebelter.

- Det gjelder også utenlandske busser, sier Ravlo.

- Sikkerhetsseler på hver sitteplass

Siden ulykken skjedde har imidlertid flere sveitsiske medier spekulert i om busspassasjerene brukte selene da bussen kolliderte i bergveggen.

En tidligere busspassasjerer forteller til den sveitsiske avisen Basel at busselskapet tar sikkerheten på alvor, og blant annet viste en sikkerhetsvideo der beltebruk ble demonstrert da han reiste til Norge.

Den aktuelle bussen som var involvert i ulykken blir av busselskapet beskrevet som en luksuriøs buss med plass til 33 passasjerer. Sikkerhetsseler på hver sitteplass, opplyses det på hjemmesidene.