Ryan møtte det sveitsiske reisefølget ved Sykehuset Namsos i går. Han sier passasjerene har hatt et forferdelig døgn. Likevel gir de uttrykk for at de er godt tatt vare på og fulgt opp etter det som skjedde. Ryan, som selv har vært reiseleder på lengre turer, sier det oppstår bånd mellom folk som reiser sammen på en slik tur. Derfor er både de tre etterlatte og de andre preget av de fire dødsfallene.

-  Her er det folk som er fortvilet, som har mistet sine, og som fortsatt er i en krevende situasjon, sier Ryan. Fylkesmannen forteller om ros fra konsul Leo Kalberer, fra den sveitsiske ambassaden i Stockholm, for hvordan norske myndigheter har mobilisert og håndtert den tragiske ulykken.

Administrerende direktør Arne Flaat i Helse Midt-Norge berømmet i går både egne ansatte og alle de andre involverte fra nødetatene og offentlige myndigheter for innsatsen de har lagt ned.

- Vi skal være forberedt selv om det er ferietid og vi er knapt bemannet. Når det smeller så er vi trent for det. Vi hånderer slike situasjoner, sier Flaat.