Det viser en liste Statens vegvesen har sendt til adressa.no, da funnene i ulykkesrapportene til ulykkesanalysegruppen i Statens vegvesen ble omtalt for en måned siden.

I den listen går det frem at forhold ved veien ble vurdert til å være av stor betydning for at tre dødsulykker kunne skje på E6 gjennom Namsskogen i løpet av de siste åtte årene.

STOR GRAFIKK: Her kan føret eller veiene ha drept bilistene

Utsatt E6-strekning

Til sammenligning er forhold ved veien vurdert til å være av stor betydning i kun fire andre dødsulykker på E6 gjennom Trøndelag i samme periode.

Én av disse ulykkene skjedde i nærheten av kommunegrensen til Namsskogan, i Harran i Grong.

I to av de tre nevnte dødsulykkene i Namsskogan beskrev ulykkesanalysegruppa at det var veiens helning på tvers som var av stor betydning for at ulykkene kunne skje.

I den siste dødsulykka var det uryddig vegmiljø som ble vurdert til å være av stor betydning for at ulykka skjedde.

Flere kritisk

Flere har etter den tragiske bussulykken i Namsskogan vært kritiske til standarden på E6 gjennom kommunen - en strekning hvor 35 personer har blitt skadd eller drept i løpet av de siste åtte årene.

Blant kritikerne er Idar Ertsås som er distriktsleder i Trygg Trafikk i Nord-Trøndelag.

Han mener at svært varierende veistandard og delvis dårlig merking kan være årsak til de mange ulykkene i kommunen.

Har bedt om tiltak

Også ordfører i Namsskogan, Stian Brekkvassmo, har vært kritisk etter ulykken skjedde. Han har flere ganger uttalt at veien gjennom kommunen burde ha vært utbedret. Blant annet har han vært kritisk til at veien heller kraftig fra midten og ut til sidene.

- Jeg har hatt tomstokken og målt at det enkelte steder er 25-26 centimeter høydeforskjell fra midtstripen til kanten av veien. Vi har fått flere meldinger fra lastebilsjåfører som opplever vingling på grunn av dette, sa Brekkvassmo da adressa.no var i kontakt med han etter bussulykken i Namsskogan.

På ulykkesstedet var det imidlertid nylagt asfalt.

- Uansett er dette en strekning som vi har bedt om tiltak til lenge, men som ikke har blitt prioritert, sa Brekkvassmo til adressa.no.