Sea King-helikopter ble sendt til ulykkesstedet. Foto: adressa.no-tipser

Nødetatene rykket ut på en fallulykke i Hanshelleren i Flatanger kommune. Hanshelleren er et populært turmål for fjellklatrere.

En britisk mann skal ha falt åtte meter i fallulykken, opplyser operasjonsleder Johnny Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Helsepersonell måtte stablisere skaden før de fraktet ham ut av grotten. Han skal ha vært sammen med flere andre klatrere da ulykken skjedde, sier Olsen.

Bruddskader

Klokka 17.15 fikk Sea king-helikopteret hentet mannen og fraktet ham til St. Olavs Hospital.

- Han skal ha fått bruddskader i ankel, hofte og arm, sier Olsen.

En ambulansemedarbeider tok seg til fots inn til den skadde mannen og holdt seg ved siden av pasienten til han ble hentet ut.

St. Olavs Hospital sendte ut en pressemelding torsdag kveld hvor de opplyser at den 20 år gamle mannen har moderate skader og at han blir operert på sykehuset.

Måtte heise ham opp

Klokka 16.10 ble det opplyst at Sea King-helikopteret var på plass.

- De skal heise personen ut. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med grotteklatring. Opplysningene vi har er at personen ligger vanskelig til, sier redningsleder Siv Namork.

Fartøysjef Olve Arnes ved 330-skvadronen på Ørland hovedflystasjon forteller til adressa at briten lå et stykke inni hulen. Anestesilegen og redningsmannen tok seg inn til pasienten og stabiliserte ham og ga ham smertestillende.

- Det var både brannmenn, ambulansepersonell og klatrere som hjalp til med å bære pasienten til åpningen av hula. Der måtte mannen bli heist opp av Sea King-helikopteret fordi det var ikke mulig å lande rett utenfor huleåpningen.

Vet ikke årsaken

Arnes husker et lignende redningsoppdrag i fjor.

- Med så mange folk fra hele verden som klatrer i dette området er det ikke så rart at det skjer ei ulykke fra tid til annen, mener han.

20-åringen var bevisst hele tiden og han var lettere skadd etter fallet som var på mellom åtte og ti meter.

- Vi vet ikke årsaken til fallet, sier Arnes.

Langt fra vei

Berit Hestnes, som driver firmaet Climb Flatanger, var ved Hanshelleren da ulykken inntraff.

- Jeg er ikke på selve plassen ulykken skjedde, men bistår redningsmannskaper på stedet, sa hun.

Hestnes kjenner ikke til hva som har skjedd eller om det er noen av hennes kunder som har falt. Hun opplyser at det tar 20 til 25 minutter å gå fra nærmeste vei til ulykkesstedet.

En 20 år gammel mann falt i en klatreulykke i Hanshelleren. Foto: adressa.no-tipser