Faren (30) og moren (26) er fortsatt siktet etter at barnet dere, en gutt (1), ble funnet død i småbarnsfamiliens hjem i Vanvikan i Leksvik kommune 27. november i fjor.

- Vi har sendt en anmodning til morens forsvarer og bedt om å få avhøre henne på nytt, sier politiadvokat Silje Valstad til adressa.no.

Har nektet å forklare seg

Kvinnen (26) ble avhørt i tiden umiddelbart etter dødsfallet, men har siden ikke villet forklare seg ytterligere om det som skjedde. Barnefaren (30), som også er tiltalt etter dødsfallet, har bare avgitt en forklaring og nektet å forklare seg ytterligere.

Valstad sier de ikke har fått svar på henvendelsen og derfor ikke vet hvordan kvinnen nå stiller seg.

Det har ikke lyktes Adressa.no å nå advokat Tore Angen i dag for å få vite hvordan hans klient stiller seg til nye avhør.

Venter på ekspertene

De to foreldrene ble raskt siktet i saken og varetektsfengslet. I begynnelsen av desember ble de løslatt fra varetekt. Obduksjonsrapporten, som kom etter nyttår utelukker stump vold, det ble heller ikke påvist spor av stoffer i gutten som kan fastslå dødsårsaken. Ifølge rapporten anses likevel en naturlig dødsårsak som lite sannsynlig.

I vår ble det kjent at politiet ba retten om at det ble oppnevnt to nye sakkyndige som skulle undersøke dødsårsaken. Etter det Adressa.no erfarer skal de sakkyndige spesielt se på guttens tilstand før dødsfallet og om blant annet krybbedød kan være dødsårsaken. Politiet har fortsatt ikke fått de nye ekspertrapporten i saken, opplyser Valstad.

Samme siktelse

De to småbarnsforeldrene er fortsatt siktet etter straffelovens paragraf 229, og risikerer inntil ti års fengsel om de blir dømt for å ha forårsaket guttens død.

Kvinnens forsvarer, Tore Angen sa tidligere denne uken følgende om saken til Adressa.no:

- Denne saken burde vært henlagt da den første sakkyndigrapporten forelå. Den viste ikke at min klient hadde gjort noe som forårsaket barnets dødsfall, sa Angen.

Den 30-årige mannens forsvarer ønsket ikke å kommentere saken da adressa.no kontaktet ham tidligere denne uken.

Forsvarer Tore Angen mener siktelsen i barnedødsfall-saken burde vært henlagt. Foto: Pål E. Solberg