Onsdag kveld myldret som vanlig Stjørdal sentrum av mennesker da opptoget startet klokken sju. Besøket er likevel noe lavere enn fjorårets arrangement som trakk 5500 mennesker.

– Det er grunn til å se på om vi skal fornye arrangementet. Vi har gjort det mange i mange år og det er en litt nedadgående trend når det gjelder besøket, sier Westerheim.

KLIKK PÅ BILDET OG BRUK PILTASTEN FOR Å SE HELE GALLERIET

- Morsomt å gå gjennom sentrum

Han sier arrangørene likevel er godt fornøyde med årets opptog og besøk.

– Det er morsomt å gå gjennom sentrum når fok koser seg, kjøper grillmat, kaffe og lodd. Det er mange både barn og voksne som koser seg i kveld, sier Westerheim.

Utover kvelden i går regnet han med to nye bølger med publikum, først i forbindelse med finalen i talentkonkurransen Youngstar og deretter i forbindelse med konsertene med Team Dag og Dag Ingebrigtsen & the Dynamite kids.

«Fri-villig og het»

Siden 2011 er det europeiske frivillighetsåret valgte komiteen bak arrangementet å la tema for årets opptog være «Fri-villig og het». Tanken var at det skulle kunne tolkes i flere retninger, ifølge komiteelederen. Han sier det er tre-fire innslag som klart skiller seg ut, men vil ikke røpe navn på finalistene som konkurrerer op premien på 10 000 kroner for beste innslag. Den deles ikke ut før lørdag.

Blant de som tilsynelatende hadde tatt temaet med frivillighet på alvor var blant annet Nybrott, Haraldreina og kvislabakken skolemusikk og Stjørdal drilltropp, i form av dugnadsarbeidende medlemmer med kost, spade, river og malingsspann.

Handler om lodd og åresalg

Foreningene som deltok i toget stilte også med boder og aktiviteter i Stjørdal sentrum utover kvelden. Også her deles det ut en pengepremie for beste bod.

– Vi ser at mange har prioritert aktiviteten her fremfor å bruke kreativiteten rundt bodene og opptoget. Det er synd, men forståelig. For mange av deltakerne handler Fest-i-Natt mest om lodd- og åresalg for å få inn penger, sier Westerheim.

Foto: ERLING SKJERVOLD
Årets tema er «Fri-villig og het» Foto: ERLING SKJERVOLD
Det myldret som vanlig av folk i Stjørdal sentrum onsdag kveld. Foto: ERLING SKJERVOLD
Omtrent 5500 mennesker fant veien til sentrum. Foto: ERLING SKJERVOLD
Meldemmer i Stjørdal Thaiforening deltok i paraden. Foto: ERLING SKJERVOLD
Foto: ERLING SKJERVOLD
Foto: ERLING SKJERVOLD