Slipper regning: De Enova-ansatte slipper å dele på advokatregningen, ifølge tillitsvalgt Anne Guri Selnæs (t.v.). Til høyre verneombud i Enova Ann Kristin Kvellheim. Foto: RUNE PETTER NESS

– Vi har ikke noe utestående nå, sier leder Anne Guri Selnæs i Husforeningen i Enova.

Det er denne foreningen for de ansatte som har ligget i strid med styret i statsforetaket siden Eli Arnstad trakk seg som sjef i november 2007.

Hyret inn

Etter at styreleder Jørn Rattsø avviste mobbepåstandene mot Arnstad, hyret Husforeningen inn advokatfirmaet Haavind Vislie for å foreta en egen granskning av arbeidsmiljøet i Enova.

I de påfølgende månedene intervjuet advokatene 14 ansatte i Enova, og ifølge rapporten hadde tolv av disse alvorlige eller meget alvorlige innvendinger mot arbeidsmiljøet.

Ifølge advokatfirmaet la de ned en «stor jobb» i forbindelse med undersøkelsen, og et av Husforeningens krav til styret har vært at foretaket dekket advokatforeningen.

Snudde

I planen som styret sendte til Olje- og energidepartementet i april i fjor, gjorde de det klart at de kun ville dekke advokatutgifter for ansatte som mente seg mobbet – ikke betale for en undersøkelse som omfattet øvrige ansatte.

Nå har styret snudd, og i avtalen som ble offentliggjort i dag kommer det frem at Enova skal dekke juridiske utgifter for snaut én million kroner, ekslusiv moms.

I dette inngår «også en del av utgiftene» som advokatfirmaet har hatt i forbindelse med arbeidsmiljøgranskningen.

Advokatregningen til Haavind Vislie (som nå bare heter Haavind) ble i høst oppgitt til å være på halvannen million kroner, men Selnæs vil ikke svare på om advokatfirmaet har blitt nødt til å ettergi noe av regningen.

– Det må du spørre advokatfirmaet om, sier hun.

Det har i ettermiddag ikke lyktes å få en kommentar fra Haavind.