På topp: Roar Bekker tar styringen i EMGS. Foto: KIM NYGÅRD

Styret i EMGS har ansatt Roar Bekker som ny konsernsjef med effekt fra i dag, skriver trondheimsselskapet i en børsmelding.

Bekker har fungert i stillingen siden desember i fjor, ettersom gründeren Terje Eidesmo har vært sykmeldt etter en hofteoperasjon.

– EMGS er i ferd med å restrukturere selskapet og etablere en mer kommersielt orientert forretning. Dette vil bli Roar Bekkers hovedfokus fremover, sier styreleder Bjarte Bruheim i børsmeldingen.

Bekker ble ansatt som nummer to i selskapet, etter Eidesmo, i desember 2007. Han kom da fra Schlumberger Norway.

Eidesmo er en av de tre gründerne bak oljeleteselskapet EMGS. Etter en svært lovende start har selskapet slitt med å få oljeselskapene til å benytte seg av deres egenutviklede teknologi for å lete etter olje og gass.

Selskapet har siden i høst gjennomført to store nedbemanninger, sist da over 60 ansatte måtte gå. De økonomiske resultatene for første kvartal i år viste at selskapets inntekter har stupt.

I et intervju med Adresseavisen for ti dager siden røpet Eidesmo at han vurderte å trekke seg fra toppjobben i selskapet. Han gjør det likevel klart at dette ikke er hans initiativ.

– Dette er et trekk som styret gjør, sier Eidesmo til adressa.no.

– Hva nå med din fremtid i selskapet?

– Nei, det vet jeg ikke. Det er ikke utenkelig at jeg tar en rolle videre. Det får jeg ta en dialog med styret om, men de har et ønske om at jeg bidrar videre, sier han.

På topp: Roar Bekker tar styringen i EMGS. Foto: KIM NYGÅRD