Sengetøyprodusenten hadde driftsinntekter i 2010 på 213,4 millioner kroner. Driftsresultatet økte fra 14,9 millioner i 2009 til 15 millioner kroner i 2010.

Selv om resultatet før skatt sank fra 23,9 millioner kroner i 2009 til 14,8 millioner i fjor, skyldes det i hovedsak finansbidrag fra eiendomsselskapet i Kristiansand, skriver selskapet i en pressemelding.

Bonus for første gang

Mascot Høie har hovedkvarter på Brekstad i Ørland. I de snart 25 årene bedriften har drevet med produksjon av sengetøy, har de aldri før gitt de ansatte bonus.

Fjorårsresultatet gjør imidlertid at bedriften ser seg råd til å gi alle de 110 ansatte 10 000 kroner hver.

- Siden 1. august kjører også bedriften nå en ny prøveordning med produktivitetsbonus i produksjon og på lager. Bedriften ser alt positive resultater av dette og regner med at ordningen blir permanent, står det i pressemeldingen.

Produserer alt i Norge

Nytt av året er at Mascot Høie nå har samlet all sin produksjon og produktutvikling i Norge. I løpet av våren har bedriftens designkontor blitt flyttet fra Borås i Sverige til egne lokaler i Tollboden på Brattørkaia i Trondheim.

I tillegg har selve produksjonen av dyner blitt hentet hjem fra Kina til Norge. Det betyr at varestrømmen fra Kina er snudd, og at bedriften nå eksporterer dyner til landet.

Totalt blir 40 prosent av bedriftens produksjon av dyner og puter eksport til utlandet.

Økning i bomullsprisen

I pressemeldingen går det frem at Mascot Høie ser lyst på fremtiden med tanke på arbeidsplasser og utvikling, men at forventningene til overskudd i 2011 må justeres på grunn av en prisøkning på råvaren bomull på mellom 50 og 60 prosent.

Mascot Høies hovedkvarter på Brekstad i Ørland. Arkivbilde. Foto: Dan Ågren