Det er handels- og industrikonsernet Pemco som kjøper Peterson, skriver Moss Avis.

Summen er ikke kjent. Transaksjonen ligger til godkjennelse hos Finanstilsynet.

Hovedaksjonærene i Peterson AS har inntil nylig vært selskapene Hellevad og Ettan. Bak førstnevnte står investorene Roar Paulsrud og Terje Haglund.

Tospannet overtok konsernet i 2006, sammen med Agder og Telemark skogeierforening (AT Skog). AT Skog trakk seg ut i 2009, etter en periode med økonomisk turbulens i selskapet.

Inn kom selskapet Ettan, som eies av trondheimsinvestorene Francis Hay og Øyvind Antonsen. Før jul i fjor ble det lansert planer om at Peterson-fabrikkene i Moss og Ranheim skulle bli skilt ut i egne aksjeselskaper.

Dette har ennå ikke skjedd, ifølge fabrikksjef Jan Ivar Krog ved Peterson på Ranheim.

De økonomiske problemene i Peterson-konsernet ser imidlertid ikke ut til å være over. Torsdag skriver selskaper i en pressemelding at de ikke klarer å dekke forfalt leverandørgjeld gjennom egen kontantstrøm.

Derfor ber de om gjeldsforhandlinger med sine kreditorer. Styret sier de ønsker å opprettholde normal drift ved papirfabrikkene i Moss og på Ranheim under gjeldsforhandlingene.

- Dette er en løsning som har full støtte hos de nye eierne i konsernet, uttaler styreleder Olav Kjell Holtan i pressemeldingen.

Det er handels- og industrikonsernet Pemco som kjøper Peterson. Foto: Marius Sunde Tvinnereim