Bildelingstjenesten og kioskkjeden skal samarbeide om inn- og utlevering av private leiebiler på norske flyplasser, skriver Dagens Næringsliv.

Om en uke kan folk som parkerer på flyplassene registrere seg for utleie av sin egen bil.

- Utleier vil ha mulighet til å ha bilnøklene tilgjengelig hos Narvesen, og nøklene leveres også tilbake der. Slik kan privatbilen være tilgjengelige for flere leieforhold, dersom utleier er borte over en lengre periode, sier Nabobil.no-gründer Christoffer Moen til avisen.

Flyplassene først

Moen sier at utleierne dermed vil kunne redusere sine egne parkeringskostnader, samtidig som andre reisende vil få et større tilbud enn bare de profesjonelle leiebilfirmaene.

Planen er at utleieløsningen først skal bli satt i verk på norske flyplasser. Hvis det blir en suksess, så kan det også bli innført også uten flyplassene i resten av landet.

Kategorisjef Terje Noreng i Reitan Convenience, selskapet som blant annet omfatter kioskkjedene Narvesen og  7-Eleven, sier at de er ute etter  å samarbeide med nettbaserte konsepter med behov for sentrale kontaktpunkt.

Delingsøkonomi

Han sier at avtalen med Nabobil.no er en naturlig utvikling, og utelukker heller ikke at Reitan-systemet kan bli en resepsjon for utleie av private soverom og boliger, som via nett-tjenesten Airbnb.com.

- Vi søker nå i markedet etter hvordan vi kan delta i den veksten som skjer i delingsøkonomien. Kundene vil i stadig økende grad gjøre sin handel på nettet, sier Noreng.

Narvesen mistet for tre år siden sin kontrakt på Værnes, og Reitan Convenience er nå bare representert med 7-Eleven på flyplassen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.