Boligprisene i Norge sank med 0,9 prosent i september. Det betyr at de reelle boligprisene går ned. Korrigert for sesongvariasjoner er det fortsatt en vekst på 0,1 prosent.

Det kommer frem av nye tall som ble presentert av Eiendom Norge, Eiendomsverdi og Finn.no mandag.

Boligprisene faller også i Trondheim. Les mer om utviklingen lokalt her.

Prisnedgang i alle regioner

- Det er en vesentlig mer moderat vekst - en negativ vekst - sammenlignet med august, da oppgangen var kraftig. Vi forventet en nedgang i prisen. Så dette er ikke veldig overraskende, sa administrerende direktør Christian Dreyer ved Eiendom Norge under pressekonferansen.

De siste 12 månedene har boligprisene i hele Norge økt med 6,9 prosent. Men alle regionen har en prisnedgang i september.

Prisene i Stavanger og Sandnes faller mest, med henholdsvis 2,2 og 2,0 prosent.

Fortsatt høye priser i Oslo

Oslo skiller seg også ut, men i positiv forstand. I hovedstaden er prisveksten de siste 12 månedene på 11,1 prosent, noe som regnes som et veldig høyt nivå.

- Korrigert for sesongvariasjoner er dette å regne som en flat prisutvikling, sa Dreyer, som forventer at utviklingen vil bli moderat resten av året.

Støtter rentenedsettelse

Boligprisrenta er av bankene nedsatt med cirka én prosent de siste ni månedene. Det betyr i nesten alle tilfeller at boligprisene øker.

Men usikkerheten i norsk økonomi generelt veier opp for dette, mener Eiendom Norge, som mener det var riktig av Norges Bank å sette ned styringsrenta i september.

Eiendom Norge tror ikke at vi har en boligboble i Norge. Men prisene kan falle i enkelte perioder fremover, ble det uttalt under pressekonferansen.