Følg vår dekning av statsbudsjettet direkte her.

Det ble klart da finansminister Siv Jensen (Frp) la frem regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016.

Regjeringen foreslår blant annet å bevilge til sammen 2,5 milliarder kroner til ulike tiltak innen vedlikehold og bygg. Av disse skal 1,1 milliarder kroner gå til samferdsel, blant annet vedlikehold og fornying av Vossabanen og Jærbanen og økt vedlikehold og fornying av veier, ifølge regjeringen.

Av disse pengene er også 500 millioner kroner foreslått som et engangstilskudd til vedlikehold og rehabilitering av skoler og omsorgsbygg i kommunene.

Nær milliard til innovasjon og næring

Regjeringen foreslår også tiltak på 960 kroner til det de kaller innovasjon og næring. Dette skal blant annet omfatte en økt satsing på næringsrettet forskning og innovasjon gjennom etablerertilskuddordningen, miljøteknologiordningen, presåkornfond, brukerstyrt innovasjonsarena og forskningsprogrammet Forny 2020.

Den største enkeltposten til denne delen er til vedlikehold i Sjøforsvaret, som får 32 millioner kroner.

Tiltaksplasser

Den siste delen av tiltakspakken går til arbeidsmarkedstiltak, som får rundt 600 millioner kroner.

Ifølge regjeringen vil det legge til rette for rundt 16 000 ordinære tiltaksplasser for arbeidsledige neste år.

Ifølge Arbeids- og sosialdepartementet vil antallet tiltaksplasser øke med 4000, sammenlignet med saldert budsjett for 2015.

Stortingsrepresentant Arve Kambe (H) sier til Haugesunds Avis at disse plassene helt og holdent skal komme Vestlandet og Sørlandet til gode.