Men finansministeren nektet som vanlig å røpe noen detaljer fra budsjettforslaget før det presenteres for offentligheten klokka 10 onsdag formiddag. Tradisjonen tro for landets finansministre, møtte Jensen pressen kort utenfor sin bolig i Oslo tidlig onsdag morgen.

- Budsjettet svarer på de utfordringene norsk økonomi står overfor, både på kort og lang sikt, sa hun, og varslet tiltak som raskt skal bremse veksten i arbeidsledigheten og mer strukturelle tiltak for å omstille økonomien på lengre sikt.

Hun slapp imidlertid ikke unna påminnelser fra pressekorpset om fjorårets meget vanskelige budsjettforhandlinger med støttepartiene og Kristelig Folkeparti og Venstre. Begge partiene bør i år kunne kjenne seg igjen i budsjettforslaget og klare å bli enige med regjeringen uten for store problemer i forhandlingene, mener hun.

- Jeg gleder meg til å legge fram budsjettet. Og jeg vet veldig godt at selv om mange vil bli glade og fornøyde, så vil det også være noen som skulle ønske vi gjorde enda mer, sa Jensen før hun avviste å svare på flere spørsmål.