Forrige uke ble bemanningsbyrået På-plass Bemanning AS, med kontoradresse på Lade i Trondheim, slått konkurs.

Selskapet hadde ved konkurstidspunktet rundt 30 ansatte som nå er sagt opp, ifølge bostyrer Kjersti Risem-Johansen i advokatfirmaet Bjerkan Stav.

I oversikten over antall ansatte ligger er også antallet vikarer selskapet har formidlet inkludert. Hvor mye hver vikar har jobbet varierer imidlertid veldig. Ifølge daglig leder og eier, Bjørn Falk-Larssen, hadde selskapet i realiteten mellom ti og tolv årsverk ansatt.

Arbeidsledigheten stiger generelt i Midt-Norge, les om regjeringen som vil bruke fire milliarder for å bekjempe ledigheten.

- For mange baller i lufta

Falk-Larssen forklarer konkursen med at selskapet blant annet hadde for mange baller i lufta. I tillegg til hovedselskapet, gikk datterselskapet På-plass Renhold konkurs i sommer, mens datterselskapet På-plass Salgskonsulenter ble nedlagt i sommer.

- På-plass Salgskonsulenter fikk en tøff start fordi våre kunder som vi leverte vikarer til, gikk konkurs. Derfor fikk vi aldri pengene som våre vikarer hadde jobbet for. Kort og godt har vi gjort investeringer tidligere i år som ikke har gått som vi har håpet på. Vi har hatt litt for mange baller i lufta samtidig, og da går det ikke, sier Falk-Larssen.

På-plass Bemanning ble opprettet i 2010. Årsregnskapene viser at mens selskapet fikk et marginalt driftsoverskudd i 2013 på 24 231 kroner, endte driftsresultatet i fjor med et underskudd på 622 196 kroner.

Jobber for å få vikarene i arbeid

Vikarene som har vært tilknyttet bemanningsbyrået har i all hovedsak vært i alderen 18–30 år, forteller Falk-Larssen. Ifølge ham er hovedprioritering nå å få vikarene som blir oppsagt over i arbeid igjen. De fleste av de ansatte i hovedselskapet jobbet opp mot ulike butikker, slik som klesforretninger og dagligvarebutikker.

- Vi jobber hardt for å få dem i arbeid igjen. Det er ikke morsomt med konkurser, sier Falk-Larssen.

1,7 millioner i gjeld

Ved konkursåpningen var gjelden i selskapet anslått til rundt 1,7 millioner kroner. Verdiene i selskapet er anslått til rundt 1,2 millioner kroner.

- Blant annet har selskapet flere fordringer fra ulike kunder som selskapet ikke har fått utbetalt. Det er ennå tidlig i bobehandlingen, så vi regner med at ikke alle kreditorene har levert krav i boet ennå, sier advokat Risem-Johansen.