Bjørnevik bekrefter overfor Adresseavisen at det skal være kontakt mellom ham og Noryards-eier Zjevago i løpet av tirsdagen. Ukraineren er ikke i Trondheim, så samtalene vil foregå over telefon.

- Vi vil nok ha en dialog, så får vi se hva dagen bringer, sier Bjørnevik.

Uenig om felles selskap

Stride mellom Bjørnevik og Zjevago bunner i et felles selskap de to skal opprette for å drifte minst ett skip sammen. Arbeidet med å bygge skipet har en verdi på 700 millioner kroner, og skipet skulle etter planen gjøres ferdig på Noryards' verft i Rissa.

Bjørnevik hevder imidlertid at Zjevago ikke har betalt inn sin del av egenkapitalen i det nye selskapet de to skal drifte skipet gjennom. På bakgrunn av dette avlyste Bjørnevik bestillingen av det nye skipet.

Avbestillingen har ført til at verftet i Rissa har gått tom for penger, og nå har det ikke råd til å betale de 71 arbeiderne sine.

- Handler om å gi og ta

- Er det mulig å komme til en løsning i løpet av dagen?

- Det er ikke umulig, det, sier Bjørnevik.

- Hva er ditt krav for at dette skal løse seg?

- Vi har en dialog gående, som har pågått den siste tiden. Det vanskelig å si akkurat hva det går ut på, men det handler om å gi og ta for begge parter, sier Bjørnevik.

Skipsrederen forteller at en eventuell løsning kan komme i løpet av dagen eller morgendagen.

Fartøyet som skal bygges ved Noryards i Rissa er 108 meter langt og 24 meter bredt. Skroget bygges i Tyrkia og skulle etter planen ankomme Fosen sommeren 2016 Foto: Noryards (Illustrasjon)