Verftet Noryards Fosen i Rissa varslet onsdag at de begjærer oppbud i selskapet. Det betyr at 72 ansatte mister jobben.

Her kan du lese mer om hvorfor verftet velger å slå seg selv konkurs.

Torsdag morgen stemplet likevel de ansatte inn på jobb, sier Øyvind Kimo, som leder Verkstedklubben ved verftet.

Jobber videre med ferja

De ansatte ønsker å fullføre arbeidet på Fjord1-ferja MF «Korsfjord», som har ligget i dokken siden mandag. Ferja er inne til femårskontroll.

I utgangspunktet var planen at arbeidet skulle være ferdig til fredag i neste uke. Torsdag i 14-tiden hadde Noryards-ledelsen ennå ikke levert noen oppbudsbegjæring til Fosen tingrett.

- Det er egentlig ingen av de ansatte om ikke har møtt opp i dag. Vi har hatt et infomøte når det gjelder jobben om bord på ferja. Fjord1 fikk spørsmål om hvordan de ville forholde seg til at vi fullførte det. De kom med et motforslag om at vi kunne ferdigstille alt under vannlinja på ferja, sier Kimo til Adresseavisen.

Han sier at ingen av de ansatte på infomøtet hadde motforestillinger mot å ta på seg den oppgaven.

Les om skipsreder Ole T. Bjørnevik, som kansellerte et større oppdrag ved Noryards. Han mener det ikke er hans feil at verftet går konkurs.

Bostyrer kan stanse arbeidet

Når oppbudsbegjæringen kommer til Fosen tingrett, vil det imidlertid bli opprettet en bostyrer. Vedkommende kan komme til å stoppe arbeidet.

- Det blir aktivitet frem til vi vet hva bostyrer mener, sier Kimo.

- Er det ikke en risiko for at dere vil jobbe uten å få lønn?

- Vi er garantert lønna når vi stempler, så frem til vi hører noe annet, er vi ansatt og må gå ut fra at hverdagen er normal, svarer han.

Arbeidet på MF «Korsfjord» er berammet frem til tirsdag i neste uke. Det gjelder spyling i vannkanaler under vannlinja, små vedlikeholdsoppdrag og vasking.

- Ikke alle av de ansatte har noe å gjøre på ferja, men de er tross alt pliktige til å møte på jobb, sier Kimo.

Oddvar Sørtømme, som har vært en sentral støttespiller for verftet på Fosen i en årrekke, mener fortsatt at virksomheten er «liv laga».