Hittil i år har McDonald's fått 683 flere søknader på stillinger enn i fjor.

- Grunnen til økningen tror vi er todelt. På den ene siden er det få jobber for ungdom, og på den andre siden ser ungdom på McDonald's som en interessant arbeidsgiver, med gode muligheter til å utvikle seg, sier kommunikasjonssjef Erik Lødding i McDonald's til Dagsavisen.

McDonald's nyter også godt av at nordmenn spisert stadig mer burger. I fjor satte McDonald's ny omsetningsrekord i Norge.

Fikk 130 søkere i sommer

At det er populært å jobbe på McDonald's kan også restauranteier Torill Fossum Wennevold skrive under på. Hun driver McDonalds-restauranten på Nidarvoll. Da restauranten lyste ut to stillinger i sommer, fikk de mellom 120 og 130 søkere.

- Det var ikke spesifisert hvor mange stillinger det var i utlysningsteksten, kun at det var ledige heltidsstillinger. Vi har egentlig mange søkere hver gang vi legger ut en ledig stilling, men jeg kan skjønne at det kanskje er flere nå som arbeidsledigheten stiger, sier Wennevold til Adresseavisen.

Mange unge søkere

Restauranteieren forteller at søkermassen ofte består av mange unge søkere som enten går skole eller studerer. Det er også mange med innvandrerbakgrunn som søker. Wennevold sier at de ikke trenger å utlyse stillinger så ofte, fordi gjennomtrekket av ansatte ikke er så stort.

- Mange blir lenge i jobben. Så har du selvsagt studentene og skoleelevene som ofte drar når de blir ferdige med utdannelsen sin, og ofte flytter til et annet sted i landet. Men vi mener at det å jobbe i McDonald's er veldig bra. Vi har et opplæringssystem som er supert, og mange får prøvd seg som ledere i ung alder gjennom utviklingsprogrammene vi har, sier Wennevold.

Selv om restauranteieren er veldig fornøyd med tilbudet til de ansatte, er hun mindre fornøyd med at McDonald's Norge tvinger franchisetakerne (restauranteierne) til å selge burgere med tap. Hun er én av flere franchisetakere som har gått til sak mot McDonald's Norge på bakgrunn av dette.

Godkjent som lærlingbedrift

De fleste som begynner i McDonald's-systemet gjør det ifølge NTB for å tjene lommepenger ved siden av skolen, men det finnes også muligheter til å jobbe seg oppover i systemet. I månedsskiftet august/september ble kjedens egeneide restauranter godkjente lærlingbedrifter.

- Lærlingene skal følge en opplæringsplan for salgsfaget i restauranter og avslutter med en teoretisk og faglig fagprøve for å oppnå fagbrevet i salgsfaget, forteller HR-manager Kari Hanne Holland til NTB.