Sintef tok like godt alle prisene under arrangementet «Norwegian Investmest Forum» torsdagskveld.

Sintef TTO tok prisen for «Investor of the year», mens Sintef-knoppskuddene Resman og Gassecure vant henholdsvis «Exit of the year» og «Entrepreneur of the Year».

Bransjehyllest

Prisene ble delt ut under årets «Norwegian Investment Forum». Bak prisene står Norsk Venture kapitalforening (NVCA) og utdelingene er bransjens egen hyllest til de beste prestasjonene innen entreprenørskap og venture i året som gikk.

Det ble i alt delt ut tre priser, med tre nominerte selskaper i hver priskategori.

Prisen til Resman gikk til selskapet selv og de tre investorene bak: Sintef, Statoil og Verdane, mens prisen som årets gründer gikk til Knut Sandven som er daglig leder i Gassecure.

Beste salget noen gang

Det var i vår at Sintef-knoppskuddene Gas-Secure og Resman utløste verdier for hele 1,5 milliarder kroner.

Da skrev Gørill Forbord, daglig leder i Technoport om "En gledes gründermåned"

Først ble selskapet Gas-Secure, som lager gassdetektorer som monteres for å beskytte ansatte og infrastruktur på oljeinstallasjoner mot eksplosjonsfare, solgt til tyske Dräger for over 500 millioner kroner. Fram til da var dette det beste salget Sintef TTO hadde vært med på.

Kort tid etter ble det kjent at selskapet Resman, som bygger på teknologi utviklet av Sintef og Institutt for energiteknikk, IFE, ble solgt for over én milliard kroner til oppkjøpsfondet Nordic Capital.