Selskapet satser på å produsere 15 millioner middager i år, skriver Nationen.

– Fram til finanskrisen var veksten eventyrlig. Det har roet seg litt, men salget øker år for år, og vi tror veksten vil fortsette, sier daglig leder Jarle Vidvei i Fjordkjøkken AS. Han har vært med siden starten på 1990-tallet. Rundt årtusenskiftet passerte bedriften, som produserer for Fjordland, 1.000 tonn ferdigmat i året. I år ligger den an til å bli 7.500 tonn eller rundt en halvkilo per måltid.

Nå satser bedriften 50 millioner kroner på å utvide anlegget på Varhaug på Jæren. Målet er bedre flyt og mer fleksibilitet.

– Utvalget endrer seg hele tiden, og det blir stadig flere varianter. Utvidelsen gjør det også lettere å tilpasse seg til sesongene, sier Vidvei. Nå nærmer det seg høysesong for julemat, mens fårikål er en høstslager.

Av det samlede ferdigmatmarkedet, står porsjonsmiddager og grøt for rundt 1,3 milliarder av omsetningen, ifølge Fjordland. Vidvei sier det er kjøttkakemiddagene som selger best. Fjordland opplyser at de selger rundt to millioner kjøttkakemiddager i året