Etter tre år har Hestad trening gått fra å være én kvinnes forretningsidé til å bli kjøpt opp av Aktimed som er et av Norges største foretak innen bedriftshelsetjenester, blant annet for Aker-konsernet.

Dermed skifter Hestad trening navn til Aktimed trening. Gründer Hestad vil ikke si noe om hva hun har tjent på oppkjøpet, men legger ikke skjul på at dette er en god avtale for henne.

- Jeg har hele tiden jobbet strategisk med å komme i en slik posisjon at noen ble interessert i å kjøpe opp bedriften min, og med dette oppkjøpet vil vi kunne gå fra to til fire heltidsansatte i løpet av de to neste årene. I dag har vi 40 instruktører i Midt-Norge, dette må dobles. Nå får vi tilgang til de store byene og en kundemasse på 220 bedrifter med 45 000 ansatte. Dette gir enorme muligheter, vi vil etablere oss både i Stavanger, Bergen og Oslo, sier Hestad.

Rask vekst i Midt-Norge

Det hele begynte med at Hestad ville oppfylle en drøm.

- Jeg jobbet som salgs- og markedssjef på Britannia hotell, da jeg kjente på at jeg gjerne ville lage min egen arbeidsplass. Jeg brente for trening, og særlig det å få folk ut å trene utendørs. Dermed var det å gå «all in». Jeg sa jeg opp jobben min, begynte på studiene som personlig trener ved Norges Idrettshøyskole på helg samtidig som jeg på dagtid etablerte min egen treningsbedrift, sier Hestad.

Konseptet hennes er i grunnen enkelt: Få folk opp av sofaen og ut for å trene. Det er det samme om målet er Birken eller bare å få én times mosjon.

Da Trine Mathisen var 50 år prøvde hun å gå Birkebeinerrennet, men måtte bryte. Vinteren etterpå fikk hun eksperthjelp av Hestad trening.

- Siden oppstarten i 2012 har det bare ballet på seg. Hestad trening er i dag etablert i fem byer og tettsteder i Midt-Norge, sier Hestad som selv har flyttet til Oppdal og per i dag tilbyr treningstimer i Trondheim, Oppdal, Sunndalsøra, Molde og Melhus.

- Jeg traff godt i markedet. En treningsbølge har rammet oss nordmenn de siste årene, stadig flere ønsker å holde seg i aktivitet og komme i form, sier Hestad. Gründeren føler seg rimelig sikkert på at treningstrenden ikke bare er et blaff.

Instruktører med glimt i øyet

Hun traff også i markedet med at stadig flere ønsker å trene utendørs, og for Hestad er dette selvsagt langt rimeligere enn hva det ville vært å leie store lokaler til trening.

- Jeg pleier å si at vi har et utendørs treningssenter, det var ingen andre med dette tilbudet da vi kom. Det er et «grønt» treningssenter hvor vi bruker naturen som treningsarena, jeg er sikker på at det gir økta en ekstra dimensjon. Den beste og mest varierte treningen kan faktisk foregå ute, og vi sliter ikke med motivasjonen til våre deltaker uansett årstid eller hva gradestokken måtte vise, forsikrer Hestad som er opptatt av å ansatte instruktører som kan faget sitt.

- De skal løpe eller sykle raskere enn meg, og dessuten må de har det rette glimtet i øyet. Det som får folk til å gi det lille ekstra, sier Hestad.

Hestad trening tilbyr gruppetreninger, både på kondisjon og styrketrening, og også individuelle treningsopplegg. Nå vil de bli enda mer synlige i næringslivet.

Bedre helse for medarbeiderene

- For Aktimed blir vi den operative treningsavdelingen i bedriftshelsetjenesten, og vil derfor få ansvaret for gjennomføring av forebyggende trening overfor kundene, sier Hestad. Aktimed sier i en pressemelding om oppkjøpet at de tror på å investere i god helse for medarbeiderne.

- Trening og fysisk aktivitet gir friskere, tryggere og mer motiverte ansatte. Hestad trening har greid å etablere et kostnadseffektivt tilbud som appellerer både til de som allerede er aktive eller de som ønsker å komme i gang med fysisk aktivitet, sier Rikke Sivertsen Dahl, daglig leder i Aktimed Norge.

– Jeg hadde håpet å bli kjøpt opp, men jeg må innrømme at det skjedde raskere enn jeg trodde. Med en stor eier i ryggen vil vi både vokse, men også utvikle vårt konsept ytterligere. Vi får tilgang på et stort fagmiljø, noe som også vil være et stort pluss for våre eksisterende kunder, påpeker Hestad.