Egon-restauranten blir én av 22 restauranter på det nye gigantkjøpesenteret, som ligger rett ved nasjonalarenaen for fotball i Sverige, Friends Arena, like nord for Stockholm sentrum.

Dan Robert Halshamn, daglig leder for driften i Norrein Gruppen, Egon-kjedens morselskap, sier at de tar steget inn i løvens hule.

- Vi ligger blant en rekke andre gode restaurantkonsepter, så vi vil virkelig få testet om Egon-konseptet er klar for lansering i Sverige, sier Halshamn på telefon fra Stockholm.

- Ikke mål om pengemaskin

Klokken 20 torsdag kveld åpnet det nye kjøpesenteret offisielt for publikum, men Halshamn sier at de i løpet av dagen har hatt godt med besøk, blant annet fra ansatte ved butikkene på senteret.

- Vi trodde ikke at Egon som et fremmed konsept skulle slå så godt an, men når folk her har gått langs restaurantene, så er det hos oss de har stanset, sier Halshamn, som tror det blir først til helgen at det virkelige trykket vil merkes.

Restauranten har 240 sitteplasser og er på 650 kvadratmeter. Halshamn sier de anslår at de vil få en årlig omsetning på rundt 30 millioner kroner (inkludert moms), men han er usikker siden det er den første utenfor Norge. De norske restaurantene omsetter for rundt 35 millioner i snitt.

- Vi har uansett ikke noe mål om at den skal bli en pengemaskin over natta, men vi ønsker å se hvordan den fungerer i markedet, sier han.

Interesserte gårdeiere

Etter at Egon Sarpsborg åpnet i midten av oktober har kjeden nå 37 restauranter i Norge. Planen er at restauranten i Stockholm skal bli den første av flere i Sverige, og Halshamn sier at de helst vil vente minst et år før de åpner nummer to.

- Men vi kan åpne tidligere hvis vi får gode tilbud, sier han, og forteller at de har avtalt flere lunsjmøter på restauranten med svenske gårdeiere i de neste ukene.

Halshamn sier at menyen i den svenske restauranten vil ligne veldig på menyene i de norske.

- Den største forandringen er oversettelsen til svensk, for vi anser menyen vår for å være internasjonal. Vi har måttet velge svenske råvarer som tilsvarer de norske, men det betyr også at vi prise oss rimeligere enn vi kan i Norge, sier han.

- Men også her legger vi opp til å være lønnsledende både for kokker, servitører og andre ansatte, og våre beregninger viser at de ansatte hos oss vil tjene mer enn i tilsvarende stillinger ved de andre restaurantene på senteret, sier han.

Over 200 butikker

Mall of Scandinavia eies av selskapet Unibail Rodamco, som ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter har investert over seks milliarder kroner i senteret.

Senteret skal inneholde over 200 butikker.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Konsept: Menyen ved restauranten i Stockholm vil stort sett være lik menyene ved Egon i Norge. Foto: Ståle Nøst/Egon Restauranter