Det betyr at alle Coop-butikker i landet de neste tre årene vil selge smågodt fra Nidar. Til nå er det Candyking som har hatt monopol på smågodtet i løs vekt i Coops butikker.

Bakgrunnen for den nye kontrakten, er Coops oppkjøp av Ica, skriver E24. Candyking har levert smågodt til Coop i en årrekke. I 2012 mistet imidlertid den svenske smågodtprodusenten leveransene til Ica, til fordel for Nidar.

Da Coop tok over Ica, måtte dagligvaregiganten velge; Nidar eller Candyking. Der gikk altså Nidar seirende ut.

Har du sett at Økonomiadressa har fått en egen side på Facebook? Sjekk ut siden her, og trykk på «liker» hvis du vil følge oss!

Dobbelt så mange butikker

Det betyr at Nidar øker sin smågodtleveranse fra 600 butikker under Ica-systemet, til 1150 butikker under Coop.

- Dette er veldig bra for oss, det er det ingen tvil om. Det vi har fått nå er en mye større avtale med Coop enn den vi hadde med Ica, sier kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Orkla Confectionery & Snacks Norge til Adresseavisen.

Han sier at produksjonen av godteriet vil komme i gang så raskt som mulig, men at leveransene først starter i februar neste år.

- Det tar litt tid å få på plass alt. Det skal blant annet settes ut godterihyller i alle butikkene. Vi skal løse denne biten gjennom en intern dugnad. Alle som jobber på kontoret i Oslo og Trondheim får noen dager ute i butikkene, sier Rønning.

Sortimentet fra Nidar består ifølge Rønning av 60 typer godterier både av sjokolade, søtt, surt og lakris.

Godteri for 300 millioner kroner

Rønning ønsker ikke å opplyse hva verdien på kontrakten er. Han opplyser imidlertid at Coop og Ica til sammen solgte smågodt i løs vekt for rundt 300 millioner kroner i løpet av det siste året.

- Dette er summen når forbrukerne har betalt for godteriet. Vi sitter ikke igjen med 300 millioner kroner. Men det er likevel en betydelig kontrakt for oss, sier Rønning.

Selv om sjokoladefabrikken på Leangen i Trondheim nå vil gå for fullt i tiden fremover, betyr ikke Coop-avtalen flere ansettelser.

- Dette klarer vi å gjennomføre med eksisterende bemanning. Nå har vi mer enn nok å gjøre og alle mann er i arbeid. Så vi er ikke og bekymret for arbeid akkurat nå, det ser veldig bra ut. Men selv om vi har fulle ordrebøker, må vi alltid se på hvordan vi kan effektivisere, i alle avdelinger fra hovedkontor, til salgsapparatet og på fabrikken. Men produksjonen øker ganske mye som følge av dette, det gir oss mer å gjøre over hele linja, både i produksjonen i Trondheim og i salg over hele landet, sier Rønning.

- Nidar best på pris og kvalitet

Coop hevder at Nidar var best både på pris og kvalitet.

- Vi har vært gjennom en bred forhandlingsprosess med flere aktuelle leverandører av smågodt i løsvekt. Nidar har etter vår mening det beste konseptet i totalitet, både når det gjelder pris og kvalitet, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til E24.

Oppsigelser i Candyking

Candyking er fortsatt leverandør til blant annet Rema 1000. Men tapet av kontrakten betyr at selskapet nå varsler oppsigelser i Norge.

- Det er dessverre uunngåelig i en slik situasjon. Vi er en stor bedrift og må se over bemanningen, sier daglig leder Patrik Svantesson i Candyking til E24.