Tavern i Sverresborg allé varsler at siste åpningsdag før jul er 22. desember. Vertshuset skal åpnes igjen, det vil bare ta litt tid.

- Jeg kan berolige alle som har fått med seg at Tavern stenger til jul om at spisestedet kun vil være lukket en periode, sier direktør ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum Torunn Herje.

Årsaken til lukkingen er todelt, men først og fremst skyldes det at Jan Erik Sætherhaug gir seg som driver.

- Jan Erik har drevet Tavern i hele 25 år og nå pensjonerer han seg. I den forbindelse har vi søkt etter en ny restaurantør, til å drive både vertshuset Tavern og Café Bagle inne i museets publikumsbygg. Dette har vært ute på anbud og flere er interessert. Vi er i sluttfasen med å ansatte ny restaurantør, sier Herje.

Det var i sommer flere store konserter på Sverresborg, og neste sommer kommer Elton John.

Gammelt blir som nytt

Årsaken til at det til tross ny driver vil ta tid før gjester igjen kan fylle Tavern er at vertshuset skal renoveres.

- Siden vi likevel må inn med ny restaurantør fant vi at dette er et gunstig tidpsunkt til å foreta en nødvendig renovering, sier Herje.

Vertshuset er fra 1736 og består av 16 rom med hvert sitt særpreg og atmosfære. Huset er koselig og sjarmerende, og Herje lover at slik skal det fortsatt være.

- Tavern er et signalbygg i museets byavdeling, og et svært populært spisested både for museets gjester og alle som bor på Byåsen. Bygget er fredet, og all renovering vil selvsagt gjøres på en korrekt måte. Hele fundamentet på bygget vil jekkes opp slik at huset rettes opp. Det er rådeskader og gamle tapeter skal repareres, samtidig må vi inn med nytt kjøkken. Samtidig som vi gjør dette vil også Café Bagle bli ny, sier Herje.

I sommer meldte museets bygningsvernavdeling at behovet for bedre brannsikring på Sverresborg Trøndelag folkemuseum er skrikende.

Gjenåpning før sommeren

Alt dette vil ta tid, lengst tid vil det selvsagt ta med Tavern

- Vi har ikke satt noen dato for gjenåpning, men vi håper Tavern kan åpne igjen i løpet av første halvår av 2016. Café Bagle skal få nytt inventar og kjøkken, dette vil ta noe kortere tid. Mens Tavern blir gjenskapt med samme atmosfære som vertshuset alltid har hatt, så blir Café Bagle ganske nytt. Det gleder vi oss til, sier Herje.